Somogyban 2800 diáknak kezdődik az érettségi

Május 4-én, jövő hét pénteken kezdődnek az idei érettségi vizsgák. A megye 33 intézményében 2805-en maturálnak majd. 93 vizsgabizottság előtt adnak számot tudásukról a diákok. Ezek elnökeinek tartottak felkészítést.

Érettségi vizsgabizottsági elnököknek tartott felkészítést a Somogy Megyei Kormányhivatal. Az eseményen a hatályos jogszabályi előírásokról, az érettségi vizsgaelnöki feladatellátás aktuális tudnivalóiról tájékoztatták a résztvevőket. A hatályos jogszabály szerint a vizsgaelnöki névjegyzékbe történő második és további felvétel kritériuma, hogy a felvételt megelőző 5 év alatt legalább 3 előírt felkészítésen részt kell venniük az érintett pedagógusoknak, intézményvezetőknek. Az Oktatási Hivatal a továbbképzésen megjelent érettségi elnököknek igazolást állít ki a továbbképzési kötelezettség teljesítéséről.

A cél, valamint a Somogy Megyei Kormányhivatal feladata, hogy a vizsgabizottsági elnököknek a jogszabályban előírt kereteken belül minden segítséget megadjon annak érdekében, hogy az érettségik – az előző évekhez hasonlóan – törvényesen és problémamentesen bonyolódjanak le, ehhez nyújt segítséget a felkészítő értekezlet is.

Somogyban idén 93 vizsgabizottság előtt adnak számot tudásukról a diákok a tavaszi érettségi időszakban, 33 intézményben, 2805-en maturálnak majd. Ebből Kaposváron 1745-en, a megye más településeinek középiskoláiban 1060-an vizsgáznak. A ballagók összesen 10740 darab vizsgatárgyból tesznek érettségi vizsgát, középszinten 9792, emelt szinten 948 esetben.

A nemzetiségi nyelv és irodalommal kezdődik az írásbeli vizsgák sora május 4-én, majd a magyar nyelv és irodalom, matematika és a történelem érettségik írásbeli részét május 7-én, 8-án, 9-én tartják. A szóbeli vizsgák emelt szinten június 7-14., középszinten június 18-29. között lesznek.

Megosztás