Sörért tört be a kocsmába a 17 éves

A zicsi presszó betörésének ügyében tanúként szerepelt először a fiatalember, de aztán kiderült, valójában csak félre akarta vezetni a rendőröket. Ő maga tört be az italboltba.

A siófoki rendőrök lopás vétség elkövetésével gyanúsítanak egy zicsi lakost, aki a gyanú szerint egy helyi presszó ablakát törte be azért, hogy onnan sört lopjon, közölte ma a rendőrség.

Az ügy adatai szerint 2018. április 11-én éjjel 1 órakor ismeretlen tettes egy zicsi italbolt ablakát betörte, azon keresztül próbált meg bejutni az épület raktárhelyiségébe, azonban a megszólaló riasztó megzavarta, ezért elmenekült a helyszínről.

A bolt tulajdonosa, miután értesült az esetről, bejelentést tett a rendőrségre. A helyszínre érkező nyomozók adatgyűjtésbe kezdtek, amelynek során megállapították, hogy egy helyi fiatal szemtanúja volt a történteknek, emiatt őt részletesen kihallgatták. A tanú elszámoltatása során arról számolt be, hogy látta a bűncselekmény elkövetését, amint két férfi megpróbál bejutni az üzletbe, azonban megzavarta őket, akik ezt követően elfutottak.

A beszerezett információk alapján a rendőrök megállapították, hogy vallomásával a tanú a nyomozó hatóságot akarta félrevezetni, hiszen a bűncselekmény elkövetésével valójában ő gyanúsítható megalapozottan, ezért a 17 éves fiatalt gyanúsítottként hallgatták ki, aki végül beismerte tettét.

 

 

Megosztás