Starsky és Hutch Somogy megyébe látogatott

A manchesteri tűzoltó, Martin „Hutch” Hutchinson múlt pénteken érkezett Siófokra. Hutch és örökbefogadott keverék kutyája, Starsky a világ országait járja egy speciális fekvő biciklivel.

Céljuk pedig, hogy felhívják a figyelmet a felelős hulladékgazdálkodás és a környezetvédelem fontosságára.

Az ötvennyolc éves Hutch 2006-ban kerekedett fel. Azóta járja rendületlenül a világot a környezettudatos életmód nagyköveteként. Küldetését 2030-ig tervezi, és Ausztráliában szeretné lezárni.

Útja során szemetet szed, hulladékgyűjtést szervez, iskolai előadásokat tart. Videofelvételeket posztol a világhálón, hogy szembesítse az embereket a hulladék-, különös tekintettel a műanyagszennyezés fenntarthatatlanságára.

Kampányában Hutch eddig mintegy 60000 kilométert tett meg 33 latin-amerikai és európai országon keresztül. Hű kutyája, Starsky három éve csatlakozott hozzá Portugáliában, azóta együtt dolgoznak. A férfi nyugdíjából élnek, ám útjuk során sok segítséget kapnak a helyiektől, és általában tűzoltóságokon töltik az éjszakát.

Polgárdiból indulva pénteken este érkezett meg megyénkbe a világjáró páros. Hutch-ot a siófoki hivatásos tűzoltók ajándékkal fogadták, majd körbevezették a laktanyában az extűzoltót. Az éjszakát a siófoki tűzoltó-parancsnokságon töltötték az utazók. Szombaton reggel pedig folytatták útjukat Balatonboglárra, ahol az önkormányzati tűzoltóságon két napig látták őket vendégül. Starsky és Hutch hétfőn délelőtt Marcali felé indult tovább.

 

 

 

 

 

(Nyitókép:feol.hu)

 

 

Megosztás