Száguldó kamionok

Két nap alatt csaknem 60 szabálytalan előzés és a követési távolság be nem tartása miatt szabtak ki bírságot a rendőrök az M7-es autópálya somogyi szakaszának ellenőrzésekor.

Az előzési tilalom érvényre juttatása volt a fő cél – írta a police.hu. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóság Közlekedésrendészeti Osztálya a Zala-, valamint a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak segítségével 2018. november 22-én és 23-án közúti ellenőrzéseket hajtottak végre az M7-es autópálya Somogy megyei szakaszán. Az intézkedés elsősorban a nehéz tehergépkocsik előzési tilalmának ellenőrzésére és a követési távolság betartására irányult.

Az ellenőrzés időszakában a rendőrök szabálytalan előzés és követési távolság be nem tartása miatt összesen 59 járművezetővel szemben szabtak ki helyszíni bírságot, valamint további – a gyorsított szabálysértési eljárás lefolytatása céljából – három külföldi gépkocsivezetőt állítottak elő.

A police.hu-n felhívták a járművezetők figyelmét, hogy a 7500 kilogrammot meghaladó legnagyobb össztömegű tehergépkocsival, vontatóval, valamint e járműből és pótkocsiból álló járműszerelvénnyel tilos előzni az azonos irányú forgalom számára két forgalmi sávval rendelkező autópályán és autóúton 6 óra és 22 óra között!

Előzési tilalom esetén ezen járműveknek olyan követési távolságot kell tartaniuk, hogy közéjük legalább egy járműszerelvény biztonságosan besorolhasson!

A nyitókép illusztráció!

Megosztás