Szintet lépett a Lidl: fontosabbak a munkatársai

Nem hosszabbítja meg a nyitvatartási idejét advent vasárnapjain Magyarországon a német áruházlánc. Közleményben tudatták: biztosítják munkatársaiknak, hogy családjukkal együtt, méltó módon készülhessenek az ünnepekre.

Egyedülálló kezdeményezéssel ismeri el a Lidl a munkatársait: dolgozói érdekeit tartja szem előtt adventkor

A Lidl Magyarország áruházai az elmúlt években advent vasárnapjain a hétköznapi nyitvatartási rend szerint várták a vásárlókat. Az áruházak hétköznap reggel 6.30, vagy 7 órakor nyitnak, este pedig eltérő időpontokban 20.00, 21.00, vagy 22.00 órakor zárnak. Idén advent vasárnapjain azonban mind a 167 áruház országszerte egységesen a vasárnapi rend szerint tart nyitva, azaz 7-17 óra között.

Az Atádhír kérdésére a Lidl  Magyarországnál elmondták: 10 Somogy megyei áruházukban összesen 180 munkavállalót foglalkoztatnak, közülük 14-et a nagyatádi áruházban.

Az Atádhír szerkesztősége úgy ítéli meg, ha egy multi áruházlánc Magyarországon úgy dönt, hogy végre a haszon és a nyereség mindent felülíró szempontjai elé helyezi a munkatársai megbecsülését, akkor megérdemli, hogy ezt hírül adjuk.

Íme tehát a Lidl Magyaország közleménye.

„A Lidl Magyarország kiemelt figyelmet fordít munkavállalóira, folyamatosan hangsúlyozza az alkalmazottak elismerésének jelentőségét, mindezt pedig nem csak szavakban, de tettekben is kifejezi. Karácsonyhoz közeledve az áruházlánc vezetése ezért a dolgozói érdekeket szem előtt tartva – a korábbi évek gyakorlatával szemben – azt a döntést hozta, hogy a Lidl áruházak advent vasárnapjain is a korábban megszokott, normál nyitva tartással várják vásárlóikat. Az áruházlánc ezzel is kollégái lelkiismeretes és áldozatos munkáját kívánja elismerni, biztosítva számukra, hogy családjukkal közösen, méltó módon készülhessenek az ünnepre.                                                                             

Az 1930-as években, Németországban alapított Lidl hazánk egyik legdinamikusabban fejlődő élelmiszerlánca. A Lidl Magyarországon 2004-ben nyitotta meg első logisztikai központját és 12 üzletét, ma pedig már több mint 160 áruházzal van jelen hazánkban, és közel 4000 munkavállalót foglalkoztat.  A vállalat 2004-es magyarországi piacra lépése óta töretlenül fejlődik: nem csak a diszkont szegmensben ért el vezető szerepet, forgalmát tekintve az élelmiszer kiskereskedelmi láncok között is a legdinamikusabb növekedést tudhatja magáénak. A cég különös figyelmet fordít a magyar beszállítókra, a magyar gazdaság támogatásának és fejlesztésének jegyében, ennek köszönhetően termékeinek közel 60 százalékát magyar beszállítóktól szerzi be.”

 

 

Megosztás