Telefonján tárolt intim fotókkal állt bosszút a volt barát 

Különleges személyes adattal visszaélés vétsége miatt emelt vádat az ügyészség azzal a 31 éves férfival szemben, aki intim fotók közzétételével állt bosszút amiatt, hogy a sértett nem akarta újrakezdeni a kapcsolatukat.

A Kaposvár környékén élő vádlott és a sértett között 2017. évben szerelmi kapcsolat alakult ki, melynek során a férfi a nő Balaton környéki házába költözött, azonban a sértett alig hat hónap után szakított a férfival. A kapcsolatuk alatt a vádlott a sértett beleegyezésével több intim fotót és videót is készített róla, illetve együttléteikről, ezért a nő a szakításuk után megkérte a férfit, hogy azokat törölje, amire a vádlott kifejezett ígérete ellenére sem tett meg.

Hiába telt el hosszabb idő a szakításuk után, a férfi nem tudott abba belenyugodni, ezért többször felkereste a nőt, hogy kezdjék újra a kapcsolatukat, azonban a nő ezt minden esetben elutasította.

A vádlott végül 2020 májusában az elutasítás miatti sértettségből a mobiltelefonján tárolt intim tartalmakat feltöltötte egy nyilvános weboldalra, és ahhoz mellékelte a sértett közösségi oldal profiljának linkjét is, ami csak fokozta a sértett által elszenvedett érdeksérelmet, aki ezáltal egyértelműen felismerhetővé és azonosíthatóvá vált.

A gyanú rövid időn belül a férfira terelődött, aki úgy próbálta meg ártatlanságát bizonyítani, hogy megkereste az oldal üzemeltetőjét a tartalmak eltávolítása érdekében, később azonban a fonyódi rendőröknek beismerte a bűncselekmény elkövetését.

Az ügyészség a Fonyódi Járásbírósághoz benyújtott vádiratában a büntetlen előéletű vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt. 

(A nyitókép illusztráció)

Megosztás