Tizenhárom riasztás 24 óra alatt

Egy tűzeset, kilenc műszaki mentés és három téves jelzés szerepel a hétfői nap mérlegén. Főként balesetekhez és letört faágak eltávolításához vonultak a somogyi tűzoltók tegnap. Nagyatád környéke is érintett.

Berzencén, Kisberénynél és Zselicszentpálnál félpályás útzárat képező kidőlt fát, míg Bárdudvarnokon a közúti közlekedést veszélyeztető letört faágakat távolítottak el a tűzoltók. Kaposvár, Toponári Általános Iskolájának udvarán a több tíz méter magas fákról a letört faágakat csak a magasból mentő segítségével sikerült eltávolítani a kaposvári tűzoltóknak. A magasban lógó faágak veszélyt jelentettek az iskolánál táborozó gyerekekre.

Nagyatádnál felborult egy személyautó. A fejtetőn álló gépkocsiból a vezető ki tudott szállni, őt a mentők megfigyelésre kórházba szállították. A műszaki mentést a nagyatádi hivatásos tűzoltók végezték, kerekeire állították és áramtalanították a gépkocsit.

Siófokon egy út menti fának hajtott egy terepjáró. A jármű vezetőjét a siófoki hivatásos tűzoltók kisegítették a gépkocsiból, majd átadták mentőknek.

Forrás: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Fotó: Siófok és Nagyatád HTP

Megosztás