Tizenhétszer vonultak ki a somogyi tűzoltók a tegnapi vihar miatt

Nagyatádot szerencsére elkerülték a nagyobb szélmozgások, így környékünkön nem tudunk nagyobb káreseményről. Azonban más helyeken sok kárt okozott a vihar.

Tizenhétszer riasztották a Somogy megyei tűzoltókat vasárnap az országon átvonuló vihar miatt, a nagyatádi tűzoltóknak csak egy alkalommal kellett beavatkozniuk: Háromfa külterületén egy ágat hasított le a szél, annak eltávolításához vonultak ki. A megye más településein súlyosabb károkat is okozott a vihar.

Tíz helyszínen kidőlt fa okozott fennakadást a közlekedésben, öt alkalommal vezetékre dőlt fákat, ágakat távolítottak el a tűzoltók, kétszer pedig épületre dőlt fák eltávolításában nyújtottak segítséget az egységek.

Bodrogon egy tizenöt méteres fa ága vezetékre szakadt, egy húszméteres fenyő pedig egy ház tetejére dőlt. Az áramszolgáltató szakemberei kiszakaszolták a sérült vezetéket, majd a bodrogi önkéntes és a kaposvári hivatásos tűzoltók eltávolították a veszélyes fákat.

Nagyszakácsiban, a Kossuth Lajos utcában két fa dőlt ki, amelyek több oszlopot, valamint egy garázst is megrongáltak. A marcali hivatásos és a nagyszakácsi önkéntes tűzoltók avatkoztak be és szüntették meg a veszélyt.

Mesztegnyőn egy fa az útra dőlt, nem sokkal később pedig Mesztegnyő külterületén szakadt telefonvezetékre egy nagyméretű fa, amely kitört három oszlopot is. A marcali hivatásos tűzoltók motorfűrésszel eltávolították a fákat és megszüntették a forgalmi akadályt.

Andocs, Somogyjád, Kára, Somodor, Zimány településeken is fákat döntött ki a szél, de a tűzoltók rövid időn belül megszüntették a veszélyt mindegyik helyszínen.

Megosztás