Több mint 1000 alkalommal telefonált a zaklató

„Kirugdosom belőled a gyereket” – ezzel is fenyegette a terhes kismamát egy férfi tavaly januárban. Vádalt emelet az ügyészség a zaklató ellen.

Folytatólagosan elkövetett zaklatás bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Kaposvári Járási Ügyészség azzal a büntetett előéletű férfival szemben, aki először telefonon kereste zaklató módon volt élettársát, majd amikor nem ért célt, személyesen is beszélni akart az időközben anyaotthonban lakó nővel.

A vádban foglaltak szerint a 27 éves férfi 2019-ben létesített élettársi kapcsolatot a sértettel, akinek ekkor már volt egy 6 éves gyermeke. Kapcsolatuk pár hónapon belül megromlott, mivel a vádlott a gyereket nem akarta elfogadni. A vádlottól várandós nő ezért először az édesanyjához költözött, majd onnan egy anyaotthonba került.

A férfi azonban a szakításba se nyugodott bele, hanem 2020 januárjában naponta többször, összesen 1031 alkalommal kezdeményezett kommunikációt telefonon keresztül a nő felé, amely hívások nagy része éjszaka történt. A vádlott a fogadott hívások során megöléssel, továbbá azzal fenyegette a sértettet, hogy „kirugdossa belőle a gyereket”.

A férfi a telefonáláson túl volt élettársával személyesen is beszélni akart, és mivel tudta, hogy hol keresse a sértettet, átmászott az anyaotthon magas kerítésén (1. kép) és az udvarban belesett az épület ablakain (2. kép), de a nőt végül nem találta meg.

1. kép
1. kép
2. kép
2. kép

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a visszaeső vádlottal szemben előkészítő ülésen történő beismerés esetére 1 év 10 hónap börtönbüntetést és 2 év közügyektől eltiltást indítványozott.

A felhasznált képek a nyomozó hatóság helyszíni szemléjén készültek.

Megosztás