Új pszichoaktív anyagot árultak bűnszövetségben a marcali dílerek

Bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt emelt vádat az ügyészség négy férfival szemben, akik szervezett beszerzési és értékesítési láncot kialakítva árulták a tiltott anyagot.

A három vádlott 2020 nyarán egymástól függetlenül értékesítettek rendszeresen új pszichoaktív anyagot Marcaliban és környékén úgy, hogy a szert acetonban feloldották, az oldatot zsályalevéllel vegyítették, majd az így elkészített anyagot kiszárították és vevőiknek kiporciózták.

2020 szeptemberében azonban megismerkedtek negyedik társukkal, aki az interneten keresztül nagyobb tételben tudott az ún. „biofű” előállításához szükséges anyagokhoz jutni, ezért a három vádlott a beszállítóvá előlépett társuktól 11 alkalommal vásároltak nagyobb tételben új pszichoaktív anyagot, amit otthonukban orvosi zilizzel vegyítették, majd az így kapott anyagot kiszárították, alufóliába csomagolva kiporciózták, és a fogyasztóik között értékesítették.

Ez így folyt egészen 2020 decemberéig, amikor a somogyi rendőrök az aktuális alapanyag vásárlást követően rajta ütöttek a vádlottakon, tőlük a tiltott szert lefoglalták, majd a vádlottak őrizetbe vételük után letartóztatásba is kerültek.

Az ügyészség a Marcali Járásbíróságra benyújtott vádiratában a jelenleg bűnügyi felügyelet alatt álló vádlottakkal szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására, valamint az új pszichoaktív anyaggal történt kereskedéssel szerzett pénz elvonására tett indítványt.

Megosztás