Újra járható az út Berzence és Babócsa között

Már szombat estére befejezték a javításokat, így ismét járható az út Heresznye és Vízvár között. Kisebb útjavítási munkálatok még most is folyamatban vannak, ezért jelzőlámpás forgalomirányítás van érvényben.

Korábban is beszámoltunk róla, hogy a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában a Magyar Falu Program keretében teljes körű útfelújítási munkákat ütemeztek be a 6801-es összekötőút 3 kilométeres szakaszán, Heresznye és Vízvár települések között az eróziós károk felszámolására. Múlt hét szerdán álltak neki a rekonstrukciós munkálatoknak, és a tervekhez képest előbb, már szombat estére befejezték a javításokat, így újra járhatóvá vált az úttest. A Nagyatádon átmenetileg kihelyezett, a kerülőutakat jelző közlekedési táblákat azóta már el is távolították.

A javítás során az eróziós ároknál egy 16 méter hosszú, 1,5×1,5×1 méteres nagyságú vasbeton iker keretelemet építettek be, melyet a kivitelező csak teljes útzár mellett tudott megvalósítani, ezért több napig nem lehetett erre közlekedni.

Bár az úttest újra járhatóvá vált, ám a felújításban érintett szakasz továbbra is munkaterület, melyen további munkák zajlanak, ezért jelzőlámpás forgalomirányítás mellett félpályás útlezárás és 40 km/órás sebességkorlátozás lesz érvényben.

Megosztás