Útlezárások lesznek Somogyban a Giro d’Italia miatt

A 68-as és a 61-es főút elágazásánál keresztirányú átengedési pont üzemel majd május 8-án, vasárnap 10:30-12:45 óra között. A Kaposvár-Böhönye-Iharosberény szakaszon több órányi teljes útlezárásra kell számítani.

Holnap, május 6-án Magyarországon startol az országúti kerékpársport egyik legjelentősebb olasz körversenye, a Giro d’Italia. A háromnapos esemény ideje alatt a verseny útvonalán több órányi teljes útlezárásokra számíthatnak a közlekedők.

Május 6-án, pénteken a Budapest-Székesfehérvár-Visegrád útvonalon, május 7-én, szombaton Budapest belvárosában, míg május 8-án a Kaposvár-Nagykanizsa-Balatonfüred útvonalon. Az országos utakat érintő forgalmi helyzetről érdemes lesz még utazás előtt tájékozódni a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál.

A Magyar Közút szakemberei felhívták a figyelmet, hogy a kerékpárosok érkezése előtt a verseny előírásai szerint közel 3 órával már le kell zárni az érintett szakaszokat, ezért azt kérik, hogy aki teheti, a hétvége alatt kerülje el a verseny útvonalának térségét, az érdeklődőknek pedig érdemes arra készülni, hogy a rajt és cél helyszíneken a gépjárművel parkolás is több időt vehet igénybe.

A szurkolói helyszínek, pontos útvonalak és a lezárások tervezett ideje elérhető az esemény hivatalos weboldalán.

A Magyar Közút egyebek között az alábbi fontos részletekre hívja fel az esemény kapcsán a közlekedők figyelmét:

  • A 71-es főúti versenyszakaszokat érdemes a Balatoni Bringakörön megközelíteni.
  • Vasárnap Kaposváron a verseny útvonalán már 10 órától megkezdődnek az útlezárások. 
  • A lezárások idején az M1-es és M7-es autópálya egyes szakaszai terelőútként is üzemelnek.

A társaság arra kéri a közlekedőket, hogy a Giro d’Italia versenyszakaszait érintően még indulás előtt tájékozódjanak az ideiglenes korlátozásokhoz kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a társaság Útinform szolgálatánál, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.

Depositphotos
Depositphotos

Megosztás