Véletlenül kapott 34 millió forint fizetést, azonnal elkezdte elkölteni

A Kaposvári Járási Ügyészség jogtalan elsajátítás vétsége miatt emelt vádat azzal a negyvenes éveiben járó férfival szemben, aki nem volt hajlandó közreműködni a tévedésből hozzákerült jelentős összeg visszajuttatásában.

Sőt, egy nagyobb összeget el is költött belőle.

A vád lényege szerint a férfi 2022 tavaszán egy kaposvári cégnél dolgozott, azonban munkaviszonyát a próbaidő alatt megszüntették. A férfi az időarányosan járó munkabérének megfizetése érdekében egy osztrák bankszámlát adott meg, melyre azonban a munkáltató 92 ezer forint helyett tévedésből nem forint, hanem euró pénznemben utalta át a vádlott járandóságát.

A tévedést rövid időn belül észlelték, és felvették a kapcsolatot a férfival a több mint 34 millió forint értékű euró visszautalása érdekében. A vádlott azonban meglátva a helyzet adta lehetőséget azt közölte a céggel, hogy a bankszámlájához nem fér hozzá, ugyanakkor két nap alatt egy kaposvári bankautomatából nagyobb összegű készpénzt vett le a számlájáról, illetőleg egy másik bankszámlára 6 millió forintnak megfelelő eurót utalt át. A vádlott a cég, illetőleg a számlavezető bank felhívásai ellenére ezt követően sem működött közre a számlán maradt további összegek visszautalásához.

A feljelentést követően a Kaposvári Járási Ügyészség ugyanakkor az osztrák hatóságokkal folytatott jogsegély útján sikeresen befagyasztotta vádlott osztrák bankszámláján még meglévő, több mint 28 millió forintot kitevő összeget, és intézkedett annak a magyar sértett részére történő visszautalása iránt.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a büntetlen élőéletű vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabására és a sértettnek okozott kár megtérítésére tett indítványt.

(A nyitókép illusztráció, forrás: depositphotos.com)

Megosztás