Vezetőváltás a somogyi erdőgazdaság élén

2020 év elején négy állami erdőgazdaság – köztük a SEFAG Zrt. – vezérigazgatója vonult nyugállományba. Az új vezetők kinevezését január elején Zambó Péter erdőkért és földügyekért felelős államtitkár adta át.

Zambó Péter egyben méltatta a búcsúzó szakemberek több évtizedes tevékenységét.

2020. január 7-től Fehér István a kaposvári székhelyű SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. új vezérigazgatója. Az erdész szakember a társaság Marcali Erdészetének igazgatói székéből került csúcsvezetői pozícióba – olvasható a SEFAG Zrt. sajtóközleményében.

Az Agrárminisztérium irányítása mellett működő állami erdőgazdasági cégcsoport összesen 22 részvénytársaságot foglal magába, amelyek közel 1 millió hektár állami tulajdonú erdőt kezelnek. Gazdálkodásuk eredményeként az állami erdőterület a magyar erdők szénmegkötő kapacitásának mintegy felét adja, miközben a társaságok által működtetett turisztikai létesítmények évente több mint hárommillió-háromszázezer regisztrált vendéget szolgálnak ki.

A SEFAG Zrt. Somogy megye állami tulajdonú erdőterületeinek, mintegy 80 ezer hektárnak a kezelője. A változatos adottságokkal rendelkező területen vadgazdálkodással, fakitermeléssel és erdőműveléssel, az erdők gondozásával és megújításával foglalkozik. Nyolc erdészete és a Csurgói Faipari Üzem mellett jelentős turisztikai infrastruktúrával is rendelkezik. A SEFAG Zrt. üzemelteti a háromcsillagos Kardosfa Hotelt, a Zselici Csillagparkot, a Mesztegnyői Állami Erdei Vasutat, a Sziágyi Erdei Iskolát és a kaposvári Erdők Háza Látogatóközpontot.

 

Megosztás