Villám csapott az iskolába, gyerekeket szállítottak kórházba

Az elsődleges információink szerint 13 gyereket szállítottak kórházba, ám ez még nem a végleges adat. Jelenleg is nagy erőkkel folyik a beavatkozás: a kaposfői iskolánál a mentők és a katasztrófavédők is dolgoznak.

A villámcsapás alig fél órája történhetett. Annyi kiderült, hogy tűz nem keletkezett, a villámhárító levezette az áramot, mégis  többen megsérültek.  
A hivatalos közlemény szerint „villámcsapás miatt riasztották az egyik kaposfői iskolához a kaposvári hivatásos tűzoltókat. A raj hőkamerával átvizsgálta az épületet, de tűzre, füstre utaló jelet nem talált. A mentők több embernél állapítottak meg könnyű sérülést, ezért néhányukat megfigyelésre kórházba szállították.”

Kérdésünkre Mihályka Szabina, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta: egyelőre 13 diákról tudnak, akiket a mentők kivizsgálásra a kaposvári kórházba szállítottak. Ők az iskola informatika termében tartózkodtak, amikor az eset történt. Az elsődleges információk szerint áramütést szenvedhetettek, úgy tűnik, szerencsére, hogy nem túl erőset. 

A helyszínen jelenleg is nagy erőkkel dolgoznak a mentők és a katasztrófavédelem szakemberei. Mihelyt új információkat kapunk, ismét jelentkezünk.

(A nyitókép illusztráció)

Megosztás