Villámcsapott iskola: büntetőeljárás indul

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indul büntetőeljárás a villámcsapást szenvedett kaposfői iskola ügyében. Úgy tudjuk: 15 gyerek és egy felnőtt 24 órás megfigyelés alatt van a kórházban.

Az első információk szerint 13, végül 15 diákot, valamint egy felnőttet szállítottak a kórházba a mentők. Náluk könnyebb sérüléseket állapítottak meg: a legtöbben kézzsibbadásra panaszkodtak, egy fiúnak a feje és a füle fájt, rajra egy fejhallgató volt a számítógépteremben. A szomszédos irodában az élelmezésvezető számlát írt a számítógépén, ő pedig émelygésre és fejfájásra panaszkodott. Mindannyian 24 órás megfigyelésen vannak a kaposvári kórházban.

Mint korábban megírtuk, villám csapott a kaposfői iskolába, és eddig tisztázatlan okból az áram átterjedt a villamos hálózatra a számítástechnika terembe. Az esethez nagy erőkkel vonultak a katasztrófavédők, a mentők és a rendőrség. 

A település polgármesterétől, Sztányi Tibortól megtudtuk: szerencsére egyik gyereken sem voltak külsérelmi nyomok, és remélhetőleg mindannyian megússzák komolyabb egészségügyi gondok nélkül, illetve az ijedtséggel. Mint mondta, ugyan az épület tulajdonosa az önkormányzat, de a fenntartója a Kaposvári Tankerület. Az Atádhír kérdésére azt válaszolta: nyilván a szakértők és a hatóságok kivizsgálják, hogyan fordulhatott elő, hogy a villámhárító ilyen problémákat okozott, miközben éppen az a feladata, hogy elvezesse a feszültséget ilyen esetekben.

A rendőrség megyei sajtószolgálatán az Atádhírrel annyit közöltek: az ügyben büntetőeljárást indított a Kaposvári Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt. Az eset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálják.

A diákokat megfigyelésre elszállították a mentők
A diákokat megfigyelésre elszállították a mentők

 

 

Megosztás