Zivataros, meleg időjárás és rendkívül magas pollenkoncentráció várható

Kiugróan magas országszerte a pollenkoncentráció. A parlagfű virágporának sűrűsége pedig helyenként akár extrém magas is lehet. A zivatarokkal tarkított szeles időjárás sem kedvez az allergiásoknak.

A parlagfű pollenkoncentrációja országszerte emelkedik a hétvégétől. A nagyatádi térségben másod- és harmadfokú riasztás van jelenleg érvényben. Az allergiásoknak nem fog kedvezni a következő pár nap sem, hiszen az ÁNTSZ Parlagfű Pollen Riasztási Rendszer előrejelzése szerint a pollenkoncentráció tovább erősödik.

A szórványosan kialakuló zivatarok és a széles időjárás pedig tovább ronthat az allergiában szenvedők helyzetén, hiszen ilyenkor nagyobb mennyiségben van jelen a levegőben a parlagfű virágpora. Az allergiások arra számíthatnak, hogy tüneteik ebben az időszakban erősödnek. 

A héten minden nap erősen felhős lesz az időjárás, illetve elszórtan zivatarokra is számíthatunk. A hőmérséklet pedig a felhős, esős idő ellenére sem csökken, 30 fok felett várható a maximum hőmérséklet a hétvégéig – olvasható az Időkép oldalán.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Megosztás