Változik a busz- és vonatközlekedés szilveszterkor és az újév első napjaiban

Az év utolsó napján és 2024 első napjaiban változik a buszok és a vonatok közlekedési rendje – írja weboldalán a MÁV. Az átlagosnál várhatóan többen veszik majd igénybe a szolgáltatásokat, így arra kérik az utasokat, hogy tájékozódjanak és tervezzék meg előre az utazásukat.

A közlekedési társaság a jegyek mielőbbi megváltását javasolja online, a MÁV applikációban vagy a jegykiadó automaták segítségével.

2023. december 31-én az ünnepnapi menetrend érvényes, január elsején (hétfő) pedig a vasárnapi rend szerint közlekednek a vonatok. A megszokott munkanapi menetrend január 2-ától tér vissza.

A nagyobb érdeklődésre való tekintettel a forgalmasabb InterCity vonatok a megszokottnál több kocsival közlekednek (a lista itt található), az Elvira rendszeren keresztül megtekinthető a vonatok ülőhely-foglaltsága.

A Volánbusz járatai esetén december 30-án a szabadnapi, december 31-én a munkaszüneti napi, január 1-jén pedig a „hét első tanítási szünetes munkanapját megelőző munkaszüneti napnak megfelelő” menetrend szerint közlekednek a járatok, vagyis a tanítási szünet esetén érvényes vasárnapi menetrendre számíthatunk. További információ itt érhető el.

Január 2-5. között a tanítási szünet munkanapjaira érvényes menetrend szerint indulnak a járatok, január 6-án a szabadnapi, január 7-én pedig a tanítási munkanapot megelőző munkaszüneti napi (tanítási idő szerinti vasárnapi) menetrend lesz érvényben. A tanítási szünet végével, január 8-tól a tanítási napokra meghirdetett menetrend szerint indulnak a buszok.

Az utazás megtervezéséhez érdemes felkeresni a menetrendek.hu weboldalt, ahol megtekinthetőek az elérhető járatok.

A nagyatádi helyi járatok utoljára december 21-én, csütörtökön közlekedtek, legközelebb január 8-án, hétfőn reggel vehetőek igénybe a helyi járatos buszok.

(Kiemelt kép: depositphotos.com)

Megosztás