A választási kampány, a szexuális zaklatás és az önmérséklet győzelme

Jó adag rágalom, zsarolás ízlés szerint, egy csipetnyi pénzosztással (esetleg krumpli) megspékelve, és propagandacikkek, plakátok nagykanállal, amennyit nem szégyellsz – primitív recept. A puhára főzött bugris választóé.

Nem most vált nyilvánvalóvá: a politikusok perverzek (kivétel a tiszteletnek). A kampánytanácsadóik meg pláne. Milyen más lelkülettel lehetne ennyi mocskot, arroganciát és pökhendiséget szórni ránk, ráadásul a mi pénzünkből?

Mostanában főleg szexuálisan zaklatnak. Mármint a politikusok. Leginkább ellenzékiek, persze. Bár a legfrissebb szaftos éppen egy kormánypárti (és a felvételek szerint egészen mást csinált, nem zaklatott). Tegyük hozzá: a rágalmakat címlapon kürtölő, sajtóterméknek álcázott fizetett propagandagyárak elengedhetetlen cinkosai a perverziónak. Mind-mind bűnösök abban, hogy a magyar nyilvánosság idáig alacsonyodott, ennyire kreténné silányodott.

Bármi áron kell nekik a hatalom. Jó adag rágalom, némi fenyegetés és zsarolás ízlés szerint, egy csipetnyi pénzosztással (esetleg krumpli, hagyma) megspékelve, pár jól hangzó szlogen, és, persze, propagandacikkek, plakátok nagykanállal, amennyit nem szégyellsz – primitív recept. A puhára főzött bugris választóé.

Ennyire taksálnak bennünket. Értelmes kérdést fel se tegyünk. Már régóta nem állnak szóba velünk. Programok? Alátámasztott konkrét tervek? Tények és érvek? Hagyjál már!

A folyamatnak egyértelmű a hatása: a gyomorforgató stílustalanság és a hiteles tájékozódás ellehetetlenítése mind több embert távol tart a közélettől. Lehet, éppen ez a cél. Ne dőljünk be ennek: aki nem megy el választani, az is szavaz. Átadja a döntést a jól megszervezett táboroknak, az érdekelteknek és a megvásároltaknak, továbbá lemond a normális viszonyok kialakításának lehetőségéről.

Akár hálásak is lehetnénk, hogy Somogyot nagyrészt még elkerüli a szennyáradat. Azért itt is osztanának már ingyenes pályamatricát meg 10 ezer forintot nyugdíjasonként, dúlnak ízléstelen plakátháborúk több városban is, és itt-ott a fal adja a másikat az ötlettelen vagdalkozás vagy a dölyfös hangnem miatt.

Ehelyütt akár elismerésünket is tolmácsolhatnánk az atádi közélet szereplőinek: eddig tanúsított önmérsékletükkel kíméletesek voltak irányunkban, és ezzel – bárhogy alakuljon is október 13-án az eredmény – velünk együtt máris mindannyian győztek.

 

Megosztás