Becsengettek a nagyatádi iskolákban

1840 nagyatádi általános és középiskolás diák számára kezdődött meg ma reggel a 2018/2019-es tanév. Mostantól kötelezően használják az iskolák az e-naplót. Az intézmények némelyikében még folynak a felújítások.

A tanítási év hosszában nincs változás, az szeptember 3-án, hétfőn kezdődött, az utolsó tanítási nap 2019. június 14-én, pénteken lesz. A  nappali oktatás munkarendje szerint működő szakgimnáziumban százhetvenkilenc, gimnáziumban, szakközépiskolában és szakiskolában száznyolcvan nap a tanítási napok száma a következő tanévben.
A tanítási év első féléve 2019. január 25-ig tart. Az őszi szünet: október 29-től október 31-ig tart, a téli december 27-től 2019. január 2-ig.

Az általános iskolákban több mint száz elsős kezdte ma a tanulmányait, az ipariban 98, az Ady gimnáziumban pedig 5 első osztály indult. Az Árpádban folyamatban vannak a felújítások: a földszinti mosdókat és öltözőket alakítják át. Az Éltesben most először ovis csoportot is indítottak, és egy utazó gyógypedagógiai hálózatuk is elkezd tevékenykedni: a szakemberek igény esetén elmennek a nagyatádi iskolákba és óvodákba. Az Ady egyébként ebben a tanévben ünnepli fennálásának 65. évfordulóját, mint arról beszámoltunk, szeptember 1-jén ebből az apropóból egy flashmobot tartottak. A tanévnyitón 8 új pedagógust is bemutattak a diákoknak.

Múlt hét kedden az utolsó tankönyvcsomagok is megérkeztek az alaprendelésekből az iskolákba, írja az MTI. Ezzel 12,5 millió tankönyv került ki az oktatási intézményekbe: csaknem 8,5 millió állami fejlesztésben kidolgozott kiadvány, a többi magánkiadók munkája.
Az ingyenes vagy kedvezményes étkezésre az iskolákban az állam nyolc éve szűk 38 milliárd forintot költött, jövőre már ennek két és félszeresét, több mint 72 milliárdot.
Az Országos Rendőr-főkapitányság azt közölte, hogy a most induló tanévben is folytatódik Az iskola rendőre program. Célja a kisiskolások biztonságos, balesetmentes közlekedésének, szabálykövető magatartásának elősegítése, közlekedési ismereteik bővítése. Szeptemberben – a napi oktatás kezdete és befejezése időszakában – a rendőrség és a polgárőrség azon általános iskolák környékén, ahol az közlekedésbiztonsági szempontból indokolt, kiemelt jelenlétet biztosít.

Megosztás