Heves zivatarral köszönt be a tanév

Elsőfokú riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat a Nagyatádi Járás területére a várható zivatar miatt. Alig csengettek be az iskolákba, az ígért felhőszakadás meg is érkezett. Várhatóan szerdától derül ki az ég.

Mintha csak június lenne: villámlásokkal és dörgésekkel kísért égzengés hozta meg az újabb zivatart Nagyatád fölé. A met.hu szerint ma az esti órákig továbbra is kialakulhatnak zivatarok szórványosan, környékünkön főleg a nap első felében. A zivatarokat néhol lokálisan jelentős mennyiségű, 25-30 mm-t meghaladó csapadék vagy felhőszakadás és szélerősödés (60-90 km/h), néhol jégeső kísérheti.

Hatalmas lecsapó villámokkal, felhőszakadással, helyenként jégesővel érkezett a viharok újabb hulláma a fél országba, írja az Időkép. A legtöbb csapadék ezúttal a Balaton keleti partján és Székesfehér környékén hullott, nem egy helyen újabb 50-60 mm. De az alábbi térkép is azt mutatja, hogy Nagyatád is a csapadékdús területekhez tartozott az elmúlt 24 órában. A Somogyi régió fölötti piros zónába városunk is beletartozik, eszerint nálunk egy nap alatt 50 mm csapadék esett.

Forrás: Időkép.hu
Forrás: Időkép.hu

Hétfőn továbbra is felhős, borongós idő várható. Több helyen záporok, zivatarok alakulhatnak ki, melyek főként délen, délnyugaton heves eseményekkel is járhatnak, mint a felhőszakadás, jégeső. Helyenként szeles marad az idő, zivatarok környezetében viharossá fokozódhat a szél. Nagyatád körzetében a 24 fokot nem haladja meg a legmagasabb nappali hőmérséklet. A korábban záporok, zivatarok érintette tájakon jellemző lehet a reggeli pára és köd.

Kedden marad a felhős idő, többfelé záporral, zivatarral. A maximum mindössze 23 fok körül alakul, a Dunántúlon feltámad az északnyugati szél.

Szerdán szakadozottabbá válik ugyan a felhőzet, de a záporok, zivatarok ezen a napon sem maradnak el. A Dunántúlon, délutántól pedig északkeleten is feltámadhat az északias szél, ám napközben már picit melegebb, 26 fok várható.

Megosztás