39 km-en lesznek útfelújítások Somogyban

A megyében összesen 16 útszakasz burkolatfelújítását végzik el tavasszal a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában. A kivitelezők az egész megyében összesen 39 km hosszon javítják majd ki a rossz utakat.

A két országos útfelújítási program részeként idén mintegy 1200 kilométernyi út teljes körű felújítása indulhat el – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Ebből Somogyra 39 kilométernyi szakasz jut: 13 út 16 szakaszán. Nagyatádot két korszerűsítás érinti: a 681-es út Nagyatád-országhatár közötti szakaszán 2,6 km-t fognak kijavítani, valamint 2 km hosszan a taranyi bekötőutat. Az Atádhír kérdésére a Magyar Közút Nonprofit Zrt. azt válaszolta: „a Tarany bekötőút munkálatainak kezdése 2018. április 9-e, hétfő, míg a 681-es számú főút Nagyatád-Országhatár esetében 2018. május 2-a, szerda.  Ezek a dátumok egyben a munkaterület átadás dátumai is. Mindkét munkát a Soltút Kft. nyerte el.”

Az alábbi táblázatban és a térképen megnézhetik, mely somogyi utakat érintenek a felújítások.

39 km-en lesznek útfelújítások Somogyban
39 km-en lesznek útfelújítások Somogyban

A Nagyatád környéki utak állapotáról nemrég készítettünk egy rövid összeállítást. Ebből kiderült: patchwork aszfaltbetyármunkák szaggatják a Nagyatádról kivezető legfontosabb utakat. Akár a Balaton és Budapest, akár Nagykanizsa és az M7-es, akár Kaposvár és Barcs felé indulunk, rázós élményre készülhetünk.

A társaság a teljes körű útfelújítások mellett a lokális javítási, vagyis kátyúzási, illetve nagyfelületű burkolatjavítási munkáit is folyamatosan végzi, áll a közleményben. A szakemberek a téli hónapokban is végeztek hidegaszfalttal kátyúzást, de a tartósabb, melegaszfaltos munkák március második felétől, április elejétől indulhatnak el. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban összesen 200 ezer tonna aszfalt felhasználását tervezi ezen munkálatainak elvégzése során. A kátyúzási munkákat az utak hierarchikus rendje szerint ütemezik, vagyis első körben a gyorsforgalmi utakon, majd a főutakon, végül a mellék- és bekötőutakon avatkoznak be.

A felújítások és javítási munkák idején általában félpályás korlátozásra, így a forgalmasabb szakaszokon torlódásokra is számíthatnak a közlekedők. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket az úton dolgozók és a többi járművezető biztonsága érdekében, hogy a munkaterületen érvényes ideiglenes sebességhatárokat mindenképpen tartsák be! A korlátozások és a javítási munkák idejére a közlekedők türelmét és megértését kéri a társaság.

 

Megosztás