5 versenyző és 3 váltócsapat jutott tovább az országos diákolimpiára úszás sportágban

A múlt héten Kaposváron tartott vármegyei döntőn a nagyatádi iskolák diákjai kiválóan szerepeltek. Városunk intézményeiből csaknem 30-an vettek részt, közülük többen továbbjutottak az országos döntőre.

A Magyar Diáksport Szövetség immáron 37. alkalommal hirdeti meg az ország valamennyi általános és középiskolájában a Diákolimpiát, melynek célja a teljes körű iskolai sport tehetséggondozás, a sporttevékenységek és sportágak népszerűsítése, valamint a tanulók egészséges életmódra nevelése. A 6-20 éves általános és középiskolások számára 12 sportágban van lehetőség a megmérettetésre, az úszás is közéjük tartozik.

Csáfor Dorka

A korábbi, decemberi kerületi fordulókról továbbjutott versenyzők most Kaposváron mérhették össze erejüket a Csík Ferenc Versenyuszoda medencéjében január 24-én. A három nagyatádi egyesületnek hála bőven van utánpótlás, a NUSE, a NUTE és a Triatád úszói egyaránt képviselhették iskolájukat a 8-17 éves korosztályokon belül összesen 5 korcsoportban. A Bárdos iskolából, és tagintézményéből, az Árpád fejedelem iskolából csaknem 20-an, az Ady Endre technikum és gimnáziumból pedig 9-en álltak rajtvonalhoz. Az úszók 6 versenyszámban (50 és 100m hát, 50 és 100m mell, 50 és 100m gyors) indulhattak, valamint váltócsapatokban is lehetett jelentkezni 4×50 méter gyorsúszásra. A diákolimpia szabályai alapján a vármegyei elődöntőről az első helyezettek jutottak tovább az országos döntőre.

Nagy Réka Jázmin

A nagyatádi iskolák versenyzői kiválóan teljesítettek, összesen 5 versenyző jutott tovább:

  • 100 méter háton az Ady Endre gimnázium tanulója, Spilleman Ádám;
  • szintén 100 méter háton Balogh Hanna, az Ady Endre iskola tanulója lett első, aki ráadásul 100 méter gyorsúszáson is aranyérmet szerzett;
  • 50 méter mellúszáson Nagy Réka Jázmin az Árpád fejedelem iskola tanulója jutott tovább;
  • 100 méter mellúszáson Csáfor Dorka Bárdos iskolás diák a III. korcsoportban, Horváth Noémi, az Ady Endre gimnázium tanulója a IV. korcsoportban szerzett aranyérmet;
  • rajtuk kívül a Bárdos iskola és az Ady Endre középiskola női váltócsapata, valamint a Bárdos iskola vegyes csapata jutott tovább az országos döntőre.
Spilleman Ádám

A továbbjutókon kívül számos dobogós eredmény is született, a pontos eredményeket az alábbi táblázatban foglaltuk össze:

A Diákolimpia országos döntőjét március 23-24-én, Egerben fogják megrendezni. 

Megosztás