Az utolsó fordulóban avatnak bajnokot a sakkozóknál

A nyolcadik fordulóban igazi szuperrangadóra került sor Nagyatádon a sakk NB 2-ben. Az éllovas Nagyatád a közvetlen riválisát, az elmúlt két év bajnokát, a Decset fogadta. Mivel a forduló előtt csupán fél pont volt a különbség a két csapat között, a mérkőzés egy bajnoki döntőnek is beillett. A végső döntés a legutolsó fordulóra maradt.

– Egy gyors döntetlennel kezdődött a mérkőzés, majd nagyon komolyan egymásnak feszültek a csapatok. Szijártó András szerezte meg nekünk a vezetést, de a decsiek gyorsan egalizáltak, majd előnybe is kerültek. Bár úgy tűnik, hogy sok döntetlen született, ezek mind kijátszott, harcos döntetlenek voltak, sok esetben olyanok, ahol az egyik fél akár a győzelmet is megszerezhette volna – foglalta össze Horváth Attila

Az időellenőrzést követően Molnár Aurél jr. egy szép támadójátszmában elért győzelemmel egyenlítette ki a mérkőzést. Sajnos a hátralévő partik nem ígértek sok jót, mindkét játszmában a vendégeknek állt a zászló. Az egyik partit végül sikerült döntetlenre menteni, de a másikat sajnos elveszítették a nagyatádiak. Így, ha minimális arányban is, de a sárköziek örülhettek és a győzelmükkel átvették a vezetést a táblázaton. 

Az utolsó fordulóban Pécsre látogatunk, míg a Decs otthon fogadja a Kalocsa csapatát. Bajnokok úgy lehetünk, ha egy ponttal nagyobb arányban győzünk, mint ahogyan azt a Decs teszi – fogalmazott Horváth Attila.

A nagyatádi pontszerzők:

Győztek: Molnár Aurél jr. (4. tábla), Szijártó András (9. tábla)

Döntetlent értek el: Vrban Mladen (1. tábla), Matko Ognjen (2. tábla), Horváth Attila (3. tábla), Kőnig Balázs (6. tábla), Vrban Damir (7. tábla), Szijártó Attila (8. tábla), Kondákor Márk (10. tábla)

Végeredmény: Nagyatád – Decs 5.5 – 6.5

A forduló további eredményei:

Rácalmás-Királysakk 6 – 6 Karmin PSSE
Kalocsai SK 5.5 – 6.5 Kaposvári Bástya SE
Szentlőrinc 6.5 – 5.5 Marcali VSZSE
Komlói BSK 4.5 – 7.5 Bajai SSC

A bajnokság állása:

1 Decs 1990 60.5
2 Sakk Egylet Nagyatád 60
3 Bajai SSC 58
4 Szentlőrinc 51
5 Marcali VSZSE 49.5
6 Rácalmás-Királysakk 45
7 Kaposvári Bástya SE 42
8 Komlói BSK 40
9 Kalocsai SK 40
10 Karmin PSSE 34

Megosztás