Bozótvágó késsel akarta megölni a rendőröket egy iharosberényi férfi

Át akarták kutatni az iharosberényi férfi lakhelyét egy korábbi bűncselekmény kapcsán, illetve a gyanúsítotti idézést szerették volna átadni neki a rendőrök. Erre válaszul akarta megölni a rendőröket, illetve azzal is fenyegetőzött, hogy felrobbantja őket.

Az esetről szerdán mi is beszámoltunk, azóta az ügyészség pontosította az információkat.

A hivatalos személyek szerdán reggel 6 órakor jelentek meg a korábbi bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható férfinél, és közölték vele, hogy át fogják kutatni az ingatlant. A cselekmény biztosítására az ügyészség a Nagyatádi Rendőrkapitányságot kérte fel. A férfi finoman szólva sem volt együttműködő: gázsprayvel a rendőrök felé fújt, megfogott egy 60 centis bozótvágót, a feje fölé emelte és megöléssel fenyegette őket.

A rendőrök többször felszólították a férfit, hogy tegye le a bozótvágót, ám ő nem tett eleget a kérésnek, ezért a rendőrök két figyelmeztető lövést adtak le, de ez sem volt elég, a férfi visszament a házba, majd rövid időn belül kiabálva újra kijött és azzal fenyegette a rendőröket, hogy Molotov-koktélt készít és fel fogja őket robbantani. Ezt követően az ingatlan mögött elrejtőzött.

A felfegyverkezve elkövetett fenyegetés miatt az ügyészség értesítette a Terrorelhárítási Központ műveleti egységét, végül az elkövető ellenállás nélkül megadta magát.

A nyomozó ügyészség őrizetbe vette az elkövetőt, gyanúsítottként hallgatta ki, majd indítványozta letartóztatását. A személyi szabadságot érintő kényszerintézkedés tárgyában a Kaposvári Járásbíróság ma dönt. A gyanúsított nem ismerte be a terhére rótt bűncselekmény elkövetését – írja közleményében a Központi Nyomozó Főügyészség.

Az ügyészség egy videót is közzétett a bozótvágóval hadonászó férfiről:

(Kiemelt kép: depositphotos.com)

Megosztás