Diákigazgatót választottak az Adyban

Idén a megszokottnál korábban, április 26-án tartották a diákigazgató-választást az Adyban. A diákhét folyamán négy osztály kampányolt, az iskola kulcsát Horváth Hunor és csapata, a 11. Cursed vehette át.

Hétfőtől csütörtökig a 11. évfolyam egy-egy osztálya mutathatta meg magát, változatos programokkal, produkciókkal készültek az iskolai közösségnek, feldíszítették az aulát és levetítették a kampányfilm-előzetesüket.

A választáson részt vevő osztályok jellemzően valamilyen téma köré építik fel a kampányukat, ez határozza meg a kampánynapjukat, a kisfilmjüket és a bevonulásukat is. Ehhez társulnak a kortes beszédek során elhangzó választási ígéretek.

A diáknap programja a kampányfilmek megtekintésével kezdődött, ezt követően az osztályok bevonulása és a jelöltek beszédei következtek.

Elsőként a 11. Bajos csajok jelöltje, Nagy Lívia mondta el beszédét, melyből kiderült, hogy létrehoznának egy sarkot, ahol az alkotó diákok műveit, verseit, rajzait állítanák ki, rendszeressé tennék az aulában létesített könyvespolcot, alkalmanként irodalmi esteket és sportversenyeket szerveznének, gamer szakkört indítanának és egy 12 órás sportnapot is rendeznének.

A második bevonuló osztály a 11. Cursed volt. Jelöltjük, Horváth Hunor ismertette a terveiket. Többek közt felhívta a figyelmet arra a problémára, hogy a mosdókban a zárak nem mindenhol működnek, ezért ezeket szeretnék kicseréltetni. Létesítenének egy labda/játéktárolót, több padot és fedett ülőhelyeket az udvaron. Esernyőtartókat helyeznének ki a folyosókra, filmdélutánokat és egy évzáró bulit is szerveznének.

Harmadikként a 11. Hangover következett, Ágoston Dávid, az osztály jelöltje elmondta, hogy több mikrót telepítenének az iskolába, fenntartanák a kívánsággyűjtő dobozt, létesítenének egy telefontöltő állomást, több sportbajnokságot szerveznének, újabb babzsákokat helyeznének el, de azon is dolgoznának, hogy ne legyen hiány a mosdókban a szappanból és a kéztörlőből.

A 11. Dreams zárta a bevonulásokat, az osztály diákigazgató-jelöltje, Fuisz Kristóf többek közt arról beszélt, hogy szeretnének egy állandó röplabdapályát létesíteni, egy új mikrót helyeznének el az aulában, több bulit, 24 órás sportnapot, iskolai bentalvást és egy Squid Game-szerű játékot is szerveznének.

A beszédeket követően egy vetélkedőn mérettették meg magukat az osztályok, majd bemutatták táncos produkcióikat, az eseménysorozat pedig a diákigazgató megválasztásával és az iskola jelképes kulcsának átadásával zárult.

Valójában mindenki nyert, hiszen egy fergeteges hangulatban telt hét után életre szóló élményekkel lettek gazdagabbak – nem csak a kampányoló osztályok, hanem a diákok, tanárok is.

– Kevés olyan nap van, amikor jó kiállni iskolaigazgatóként egy iskola elé, ez egy olyan pillanat. Ez egy olyan pillanat, mert én ugyan csak 6 éve vagyok itt, de azt hiszem, hogy az elmúlt 6 év legszínvonalasabb műsorát láttam. Minden osztálynak, minden felkészítőnek köszönet, és egy nagy-nagy gratuláció.

– Én azt kívánom önöknek, hogy vegyenek példát róluk, ahogy a kezdeti szembenállás után a végére mennyire tudtak együtt dolgozni. Azt hiszem, hogy a felnőtt társadalom is példát vehetne róluk sokszor – mondta az eredményhirdetés előtt Cseh Tamás Attila, igazgató.

A kampányhét eseményeiről és a diáknapról az ADYák Szemle diákújságírói folyamatosan tudósítottak. A videós bejelentkezések és a cikkek az adyakszemle.hu oldalon tekinthetőek meg.

(Fotók: Márkus Marcell)

Megosztás