Egy hónap alatt megduplázta adósságát a kaposvári tankerület

A nagyatádi általános iskolák fenntartója – a Kaposvári Tankerületi Központ – egy hónap alatt megduplázta az adósságállományát, de ez nem egyedi eset. Országosan 3,5 milliárd forinttal tartoznak az iskolafenntartók.

Míg februárban 154 millió forint tartozása volt a Kaposvári Tankerületi Központnak – ami az iskolák központosítása óta a nagyatádi általános iskolák fenntartója is -, addig márciusban ez az összeg már meghaladta a 300 millió forintot, egészen pontosan 322 millió forintra emelkedett – írja a Népszava a Magyar Államkincstár adataira hivatkozva.

A tartozásokat a tankerületeket ellenőrző Klebersberg Központ azzal magyarázza, hogy „néhány esetben” egyes rezsiszámlákat nem sikerül időben kifizetni.

Országosan egyébként a Kaposvári Tankerületi Központ a második legtöbb pénzzel tartozó tankerület, ennél nagyobb adóssága csak a Belső-Pesti Tankerületnek van (449 millió forint). A tartozások megduplázása nem egyedi eset: míg februárban 1,6 milliárd forint volt a tankerületek tartozásállománya, addig márciusra ez 3,5 milliárd forintra emelkedett.

(Kiemelt kép: depositphotos.com)

Megosztás