Elindult a MÁV-Volán csoport egységes utazástervezője

Az új rendszer segítségével a MÁV-Volán-csoport által üzemeltetett helyközi járatokon túl egyes városok, köztük Nagyatád helyi közösségi közlekedésével is tervezhetünk.

A jegyértékesítési felülethez hasonlóan itt is megjelennek a hasznos piktogramok, melyekből megtudhatjuk, szállít-e kerékpárt az adott vonat vagy helyjegy köteles-e a járat. A weboldal jelzi és számol is a késésekkel, bizonyos esetekben a késés oka is megtekinthető a MÁV alkalmazáshoz hasonló módon.

Az megtervezett útvonalat linken keresztül megoszthatjuk ismerőseinkkel, és akár ki is nyomtathatjuk. Az útvonalterv alapján pár kattintással megvásárolhatjuk a szükséges jegyeket az ELVIRA (jegy.mav.hu) rendszerben.

Az EMMA (Egységes Menetrend Magyarországon) névre keresztelt szolgáltatás egyelőre tesztüzemben működik, folyamatosan várják a felhasználói visszajelzéseket, illetve hamarosan cím alapján is tervezhetünk útvonalat.

További információkért érdemes ellátogatni a MÁV honlapjára, ahol részletesen írnak a szolgáltatás elérhetőségéről, egyéb funkcióiról.

(Kiemelt kép: MÁV)

Megosztás