Elkészült a Nagyatádi Kórház járóbeteg szakellátásának fejlesztése

A projekt keretében mintegy 211 millió forint értékben vásároltak 600 darab orvosi eszközt, amelyeket 10 szakterületen használnak fel. Továbbá, szintén a projekthez kapcsolódóan, a tüdőgyógyászati- és tüdőgondozó szakrendelések is beköltöztek a kórház épületébe – tájékoztatta az Atádhírt a Nagyatádi Kórház.

A Nagyatádi Kórház EFOP-2.2.19-17-2017-00029 azonosító számú projekt támogatásával mintegy 290 millió forintból fejlesztette járóbeteg szakellátását.

A projekt célja az egészségügyi infrastrukturális fejlesztések területi különbségeinek kiegyenlítése és az ellátáshoz való egyenlő hozzáférés javítása volt, melynek keretében egészségügyi gép-műszer beszerzések és energetikai korszerűsítés valósult meg a Nagyatádi Kórházban.

A fejlesztés eredményeként várhatóan csökkenthető a fekvőbeteg ellátás terheltsége az ambuláns ellátások fejlesztésével, a definitív (azaz befejezett) ellátások, továbbá a progresszív ellátást nem igénylő kezelések arányának növelésével. Ezek eredményeként javulhatnak a munkavállalók munkaerő-piaci esélyei a munkavégző képesség gyors helyreállításával, a betegségek és fogyatékosságok megelőzésével és korai felismerésével.

A projekt keretében 10 szakterülethez (sebészet, szülészet-nőgyógyászat, szemészet, kardiológia, fül-orr-gégészet, gasztroenterológia, bőrgyógyászat, aneszteziológia, urológia, tüdőgyógyászat) kapcsolódóan több mint 600 db orvosi gép-műszer, mobília, kézieszköz beszerzése valósult meg, mintegy közel 211 millió forint értékben. A fejlesztés eredményeként az érintett járóbeteg szakellátások többek között új digitális felvételi röntgen berendezéssel, videokolonoszkóppal, videogasztroszkóppal, kerékpár ergométerrel, terheléses EKG rendszerrel, automata refraktométerrel, vízus vizsgáló egységgel, nőgyógyászati ultrahang készülékkel, kardiotokográffal, videokolposzkóppal, fül-orr-gégészeti vizsgáló mikroszkóppal bővültek, lehetővé téve egyes ambuláns eljárások magasabb színvonalon történő ellátását, magasabb számú elvégzését is.

Továbbá a projekt keretében megtörtént a tüdőgyógyászati- és tüdőgondozó szakrendelések beköltöztetése a kórház központi épületébe. Ennek részeként a főépület földszinti részenként új járóbeteg szakrendelők kerültek kialakításra, ahol egy mai elvárásoknak megfelelő, korszerű és betegközpontú környezet várja a betegeket és a hozzátartozókat – írja a Nagyatádi Kórház az Atádhírnek küldött sajtóközleményében.

A fejlesztések révén megerősíthető a szakmai együttműködés (kooperáció és koordináció) az alapellátás, a járóbeteg szakellátás és az aktív és a rehabilitációs fekvőbeteg szakellátások között.

A projektről bővebb információt a https://nagyatadikh.hu/palyazatok/ oldalon olvashatnak.

Megosztás