Gólzáporos meccset játszott az RKC, az NFC gólt sem kapott

Idegenben léptek pályára a nagyatádi csapatok ezen a hétvégén. A női kézilabdásoknál nem rendeztek fordulót.

Öreglaki Medosz SE – Nagyatádi FC 0:4 (0:3) Gólszerzők: Dekanics Márk, Kollár Dominik, Nikolic Vukan, Horváth Péter

Öreglakon játszotta aktuális mérkőzését a Nagyatádi FC vasárnap délután a vármegyei első osztály 18. fordulójában. Az utolsó előtti helyezett vendéglátók az őszi fordulóban hétgólos vereséget szenvedtek Nagyatádon, és a mai találkozó sem borította a papírformát, már az első játékrészben háromgólos előnybe kerültek a mieink. A második félidőben már csak egy gól esett, ekkor újra a nagyatádiak voltak eredményesek. A legutóbbi három mérkőzésen az NFC gólt sem kapott, a jobb gólkülönbségüknek köszönhetően vezetik a tabellát.

A következő fordulóban végre hazai pályán játszanak a mieink. A sereghajtó Segesd együttesét fogadják a Mudin Imre Sportcentrumban. A mérkőzés szombaton fél 3-kor kezdődik majd.

NEKA U21 – Nagyatádi RKC (férfi) 46:31 (26:15)

Ebben a kiírásban gyökeresen megváltozott a kézilabda NB2 lebonyolítása. A 14 meccses alapszakaszt követően minden csapat a rájátszásban folytatja. Az első négy helyezettnek esélye van feljutni a NB1/B-be, míg az alsóházi rájátszásban a kiesés a tét. Az alapszakaszból az azonos rájátszási csoportba kerülő csapatok már lejátszott egymás elleni mérkőzéseinek eredményeit áthozzák, a szomszédos csoportból jövő 4 csapat ellen kell a rájátszásban oda-vissza játszani (azaz az egyes csapatok két hónap alatt kétszer lépnek pályára egymás ellen), ez összesen 8 fordulót jelent a továbbiakban. A rájátszás menetrendjéről természetesen a későbbiekben beszámolunk.

Gólzáporos meccsen ért véget a férfi kézilabda NB2 E jelű csoportjának alapszakasza. A tabella harmadik helyezettjéhez, a NEKA korosztályos csapatához látogatott a Nagyatádi RKC, ahol már az első félidőben 41 gól született, igaz a nagyatádiaknak kedvezőtlen megoszlásban. A második játékrészben sem álltak le a gólgyártással a felek, végül csaknem 80 gólt esett a találkozón. A Nagyatád a hetedik helyen zárta az alapszakasz küzdelmeit.

A NEKA élőben közvetítette a találkozót, a felvételt itt van lehetőség megnézni:

Érdekesség, hogy az alapszakasz gólkirálya a csoportban a nagyatádi Bazsó Péter lett, aki a lejátszott 14 mérkőzésen 126 alkalommal zörgette meg az ellenfelek hálóját.

Megosztás