Haladni a korral

Napjaink egyik legfontosabb hívószava a mesterséges intelligencia lett. Gyakorlatilag már nincs olyan eszköz, amibe valamilyen szinten ne építették volna bele. Az elmúlt időszak ugrásszerű fejlődése azt hozta magával, hogy már a vállalkozások egy része is használja. Legutóbb a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara előadásán a Google által fejlesztett mesterséges intelligenciáról, a Geminiről volt szó.

Aki haladni akar a korral, annak óhatatlanul a közelébe kerül a mesterséges intelligencia valamilyen formában. Lehet, hogy csak képszerkesztésre, de lehet, hogy egy hosszabb dokumentum összefoglalására használja, de komplexebb feladatok elvégzésére is alkalmas, sőt, akár a vállalkozások mindennapjait is segítheti. 

Ezt hivatott bemutatni a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara (SKIK) legutóbbi előadása Nagyatádon, ahol a Google Gemini gyakorlati alkalmazását ismerhették meg a vállalkozók Szekrényi Péter tolmácsolásában.

(A Google Gemini könyvekből, cikkekből, weboldalkról és különböző kódokból tanul, amelyet folyamatosan kibővítenek a felhasználók is adatokkal.)

Az előadás gyakorlati jellegű volt, példának okáért minden vállalkozó a saját szakmájában blogcikkeket íratott a mesterséges intelligenciával, majd a cikkekből forgatókönyvet generáltak, amiből youtube-videót lehet készíteni. (Vannak olyan mesterséges intelligenciák, amelyekkel már videót is lehet generálni.) 

De a vállalkozók akár arra is használhatják, hogy profi leveleket írjanak a partnereiknek, amiket a Gemini pár kulcsszó alapján képes generálni, illetve átnézethetjük vele a saját weboldalunkat, hogy minden megfelelően működik-e (a keresőmotorok a megfelelő kulcsszavak alapján odatalálnak-e), ezt követően pedig az intelligencia javaslatokat tesz annak javítására, de a marketingben is nagy hasznát vehetik a vállalkozók: akár heti / havi bontású marketingtervet készíttethetnek vele, amivel nemcsak időt, hanem pénzt is spórolhatnak.

Napestig lehetne sorolni a felhasználási területeket, de összefoglalva talán azt lehet mondani, hogy a mesterséges intelligencia fejlődése és használata lassan már a mindennapi életben is, de a vállalkozások számára mindenképp egy megkerülhetetlen tényező lett. 

A SKIK következő előadása május 15-én lesz a kulturális központban, ahol hasznos pénzügyi ismeretekkel ismerkedhetnek meg a vállalkozók. Az előadása címe: Miről beszél a könyvelőm?, részletek pedig az alábbi plakáton:

Megosztás