16 ezer milliót költ a kormány oltáskampányra

Aminek fő célja, hogy az oltás beadatására ösztönözzön bennünket. A Kormányzati Tájékoztatási Központ szerint rövidesen figyelemfelhívó akciót is indítanak az oltásellenességgel kapcsolatban.

16 milliárd forint, azaz egymillió forint 16 ezerszer: ennyi pénzt költ a kormány arra, hogy felhívja a lakosság figyelmét a védőoltások szükségességére, és az oltásra való regisztrációra. Ennek részletei a Magyar Közlöny tegnapi számában jelentek meg, írta az mfor.hu.

Némi fejszámolás után az irdatlan összegből arra is következtethetünk, hogy mennyi pénzt kaphatna ebből minden egyes ember, akit még be kellene oltani. Eddig 4,15 millió magyart oltottak be a hivatalos tájékoztató oldal szerint. Azaz legföljebb 4 millióan lehetnek, akiket még be lehet oltani (pl. gyerekek, súlyos betegek és allergiások, várandósok nem kaphatnak, és ideszámíthatjuk azokat, akik semmiképpen nem hajlandók).

Gyors matekkal 4 ezer forint jön ki fejenként.

Nem zárnánk ki, hogy ezzel nagyobb hajlandóságot lehetne elérni az embereknél. A kampányról szóló határozat szövege szerint „az oltással kapcsolatos tájékoztató kampányok érdemben hozzájárulnak az oltási program eredményességéhez”.

A témában egyébként tegnap kiadott egy közleményt a Kormányzati Tájékoztatási Központ. Ebben azt írták, hogy „a kormány az oltásokat népszerűsítő tájékoztató kampányok mellett rövidesen figyelemfelhívó akciót indít az oltásellenességgel kapcsolatban. Ebben az oltásellenes megnyilvánulások kockázataira hívja fel a figyelmet”.

 

Megosztás