Kupakgyűjtő szívvel segítenének Nagyatádon

Az Éltes iskola gyermekei számára szereznének be gyógyászati segédeszközöket műanyag kupakok gyűjtésével. A civil kezdeményezés először a kupakok elhelyezésére alkalmas szív alakú gyűjtőt szeretné elkészíttetni.

Újabb civil kezdeményezésről számolhatunk be Nagyatádon a tegnapi sikere után. Ezúttal azonban olyasmivel támogathatjuk a nemes célt, ami nem kerül pénzbe.

Azt már tudjuk, hogy a kupakoknak nincs helyük a szelektív szemétben, és azt is, hogy életet menthetnek. Azonban nincs olyan stabil hely, ahol ezeket le lehet adni, és vannak, akik csak úgy gyűjtögetik, hátha jó lesz valamire. Gyakran találkozunk olyan történetekkel, amelyekben beteg gyerekek gyógyulásáért gyűjtenek kupakokat.

A műanyag kupakok elhelyezésére alkalmas szív alakú gyűjtők több településen is sikeresen szolgálnak fontos célokat. Egyrészt segítenek megelőzni, hogy a műanyagkupak szemétként szennyezze a környezetet, így környezettudatosságra neveli és ösztönzi a közösséget, másrészt a kupakok értékesítéséből egy olyan támogatási alap jön létre, amelyből számos nemes kezdeményezést támogathatunk.

A nagyatádi kupakgyűjtő szív megvalósításával az Éltes Mátyás Óvoda, Általános Iskola, Fejlesztő Nevelés-Oktatást Végző Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény tanulóinak sokoldalú megsegítésére, a mozgáskorlátozott gyermekek számára gyógyászati segédeszközök beszerzésére kérik a nagyatádiak hozzájárulását a kezdeményezők.

A kupakgyűjtő szív elkészítését Gyékényesen vállalták a legkedvezőbb áron, ehhez 100 ezer forintot kellene összegyűjteni.

A felajánlásokat a „Kincskereső” Oktatási-Nevelési Alapítvány 10403954-39512020-00000000 számú számláján tudják fogadni (a közleménybe kéretik beírni: „Kupakgyűjtő szív projekt”).

A „Kincskereső” alapítvány támogatási forrása meglehetősen korlátozott. Az intézmény pedagógusai és néhány szülő adójának 1%-a, ezért is örülünk a megkeresésnek – mondta Takács Szilvia, az alapítvány elnöke. – Hálás szívvel köszönjük a lelkes közösségnek, akik segítették elindítani a kezdeményezést, valamint Nagyatád Város Önkormányzatának a Kupakgyűjtő szív projekt lehetőségét, támogatását.

Az alapítvány és a kezdeményezők előre is köszönetet mondtak mindenkinek, aki részt vesz a nemes, szívmelengető kezdeményezésben.

 

Megosztás