22 újabb magyar fertőzött

Ezzel 4315-re nőtt a Magyarországon beazonosított COVID-19 esetek száma, Somogyban a múlt héten egy új beteget regisztráltak. Magyarországon egyelőre még mindig csökken az aktív fertőzöttek száma.

Az elmúlt 24 órában 22 újabb COVID-19 fertőzöttet találtak hazánkban, amivel már 4315-re nőtt az esetszám. Egy újabb halálos áldozata is van a járványnak, ezzel már csaknem 600-an haltak bele a koronavírusba Magyarországon. Somogy megyében az elmúlt egy hétben egy újabb esetet regisztráltak, ezzel 23-ra nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Nagyatádi betegről továbbra sincs tudomásunk.

forrás: koronavirus.gov.hu
forrás: koronavirus.gov.hu

Jó hír azonban, hogy a magyar fertőzöttek több mint kétharmada már felépült a kórból. Az elmúlt hetekben folyamatosan csökkent az aktív betegállomány, viszont az utóbbi két napban ismét emelkedni kezdett. Az eddigi átfertőzöttségi arány meglehetősen alacsony hazánkban: ez az érték nálunk csak 0,044 százalék, vagyis 2200 ember közül csak egy koronavírusos. Összehasonlításképpen: az Egyesült Államokban ugyanez a szám már 1,12 százalék, vagyis minden 90. ember már elkapta a kórt.

Május 4-től folyamatosan csökken az aktív esetek száma
Május 3-tól folyamatosan csökken az aktív esetek száma

Bár Magyarország meglehetősen jól teljesített eddig a koronavírus járvány ideje alatt, ám továbbra sem szabad elbíznunk magunkat: hiszen a világban továbbra is tombol a járvány. Ennek értelmében az általános szabályok továbbra is érvényben vannak: rendeltetésszerűen viselni kell a maszkot az üzletekben és a tömegközlekedésben, valamint továbbra sem tartható 500 fő feletti zenés, táncos rendezvény, így például fesztiválok, koncertek.

Megosztás