Első helyezést ért el az országos fotópályázaton a lábodi természetfotós

A „Lángoló Pipacsok” című fotójával közönségdíjas első helyezést ért el Szőke Viktória a Varázslatos Magyarország Havi Természetfotós pályázatán.

Elkapni és megragadni a megfelelő pillanatot – ez a titka egy igazán jó fényképnek. A természetfotósok órákat tölthetnek a szabadban keresve azt a különleges momentumot, amikor a természet szereplői tökéletes kompozíciót alakítanak.

Szőke Viktória amatőr fotósként már másfél éve jár mindenhova a fényképezőgépével képeket készíteni, főleg az erdők mélyére.

Viktória természetfotósként gyakran járja az erdőket, mezőket
Viktória természetfotósként gyakran járja az erdőket, mezőket

Szívem csücske a vadfotózás, és a szarvasok. Legszívesebben az erdők, mezők mélyén nagyvadak után járok cserkelni.  – meséli Viktória.

Az erdő mélyén - ezt a képet is beküldte Viktória a pályázatra
Az erdő mélyén – ezt a képet is beküldte Viktória a pályázatra

A Varázslatos Magyarország Havi Természetfotós versenyére már több ízben is küldött be fényképeket. Ennek a pályázatnak a célja, hogy a képek minél színesebben és árnyaltabban bemutassák az ország nemzeti parkjainak természeti szépségeit, illetve változatos növény- és állatvilágát. Ez országos verseny, ahol számos kategóriában lehet képekkel nevezni, melyeket szakmai zsűri is értékel. Ezen felül a közönség is szavazhat a fotókra. Viktória a „Lángoló Pipacsok” című képével elnyerte az emberek szívét, közönségdíjas első helyezést kapott érte.

A Lángoló Pipacsok
A Lángoló Pipacsok

A pipacsos képem a Balaton parton készült június elején. A lemenő nap narancsos fényben világította meg a pipacs mezőt, olyan különleges volt, mintha lángolna, így kapta a kép a nevét is. A pipacsos fotóm júniusban valószínűleg sok embernek tetszett, és mindenki 5 pontot adott rá – mesélte a fotós

Viktória oklevelet és a tavalyi fotópályázatra beküldött képekből készült kötet kapta ajándékba. A fotózást a jövőben is folytatni fogja, hiszen nagy szenvedélye. 

Megosztás