49 maszkbünti és az iskolai lázmérés kérdései

Már többször is intézkedtek a rendőrök a tömegközlekedés és a bevásárlás során tapasztalt maszkviselés hiánya miatt. A nagyobb iskolákban több hőmérőt, több bejáratot és megemelt személyzetet javasolnak.

A járvány legfrissebb adatairól tartott ma sajtótájékoztatót az operatív törzs. Elhangzott: az elmúlt 24 órában 3062 fő esetében rendeltek el hatósági házi karantént. A rendőrök 22 esetben intézkedtek, amikor tömegközlekedésen valaki nem – vagy nem megfelelően – viselt maszkot, 27 esetben pedig üzletekben.

Az október 1-jén bevezetendő kötelező iskolai lázmérésről érkező kérdésekre Müller Cecília országos tiszti főorvos válaszolt. Eszerint a nagyobb létszámú iskolákban (mint pl. a nagyatádi Bárdos és az Árpád) több bejáraton engedjék be a gyerekeket, hogy elkerüljék a torlódást. Használjanak több hőmérőt, és emeljék meg a személyzet létszámát.

Úgy tudjuk: a nagyatádi Bárdos és az Árpád iskolába 4-4 érintésmentes hőmérőt igényeltek, egyelőre nem érkeztek meg. Egyébként az is lehet, hogy a nagy létszám miatt (472 és 386 tanuló) hőkaput fognak kapni.

Megosztás