Egy újabb nagyatádi lett COVID-os, és még két somogyi iskolában jelent meg a koronavírus

A kaposvári kereskedelmi szakközépiskolában egy diák, a siófoki Krúdy technikum és gimnáziumban pedig egy pedagógus COVID-tesztje lett pozitív.

Pozítiv lett a kaposvári Széchenyi István Technikum és Szakképző Iskola egyik diákjának koronavírus-tesztje – közölte ma a Kaposvári Szakképzési Centrum. A 18 éves érettségire készülő fiatal tagja a toponári labdarúgócsapatnak, amely az elmúlt hétvégén Magyar Kupa mérkőzésre készült a Puskás Akadémiával, ezért tesztelték a játékosokat. A vizsgálat négy focistánál igazolta a koronavírus-fertőzést, köztük az érintett diáknál is. Az iskola igazgatója hétfőtől visszavonásig a KK12/E osztály 23 tanulójának digitális távoktatást rendelt el. Az intézmény megtette a szükséges lépéseket, az iskolában folyamatos a fertőtlenítés.

A Siófoki Szakképzési Centrum Krúdy középiskolájának mai közleménye pedig arról tájékoztatja diákokat és a szülőket, hogy a Siófoki SZC Krúdy Gyula Technikum és Gimnáziumban is megjelent a COVID-19 vírus, egyik kollégájuk produkált pozitív teszteredményt. „A tanulók, az oktatók és dolgozóink biztonsága érdekében a Siófoki SZC Operatív Munkacsoportja úgy döntött, az egészségügyi hatósággal egyeztetve, hogy 2020. szeptember 22. és 28. között átáll az intézmény a digitális munkarendre.
A fenti időszakban az iskola zárva tart, a tanulók otthon, digitális munkarend szerint folytatják a tanévet. Szeptember 29-től már visszaáll a rendes munkavégzés és oktatás.”
Az iskola mindenki megértését és türelmét kéri, mondván: számukra a legfontosabb továbbra is az emberi élet védelme és megóvása az oktatási-nevelési feladatok mellett.

Továbbra sem tudunk nagyatádi iskolát érintő fertőzöttről. Arról azonban igen, hogy egy újabb nagyatádi tesztje lett pozitív, miközben az első atádi koronavírusosnak már megszűnt a karanténja. Azaz eddig két nagyatádi COVID-fertőzöttet tartanak nyilván a hatóságok. Somogyban mára 268-ra emelkedett az azonosított koronavírusos emberek száma.

Megosztás