A magyarok kétharmadának már csökkent a bevétele

A koronavírus-járvány okozta válság miatt a magyarok 63 százaléka tapasztalt bevételkiesést már március végén is. Még figyelmeztetőbb, hogy 78 százalékuk már akkor is attól tartott, hogy a helyzete tovább romlik.

A Generali felméréséből az is kiderült, hogy idehaza mindössze az emberek egyharmadának nem változtak meg a mindennapjai – írta a hvg.hu.

A magyarok 31 százaléka dolgozik otthonról, 12 százaléka van fizetett szabadságon, 9 százaléka kényszerült fizetés nélküli szabadságra, 7 százaléka veszítette el az állását, és mindössze 33 százalékuk dolgozik változatlan módon – mutatta meg a Generali Biztosító globális reprezentatív felmérésének magyarországi adataiból.

A hazai adatok szerint az emberek egyformán aggódnak a fizikai és mentális egészségük, a szociális kapcsolataik és a pénzügyi kilátásaik miatt, habár a szabadúszó munkavállalókat, a budapestieket és a fiatal gyermekteleneket érthető módon kiemelkedően foglalkoztatja az utóbbi.

A magyarok 51 százaléka inkább optimista vagy kifejezetten derűlátó a járványhelyzetben. Ugyanakkor úgy gondolják, az enyhülésre legjobb esetben is csak nyár közepén kerülhet sor.

Megosztás