Az ezerarcú pamutvászon – mit készíthetsz belőle?

Varrni sokféle anyagból lehet, ám az végeredményt nagyban befolyásolja az anyagválasztás. A pamutvásznat sokan szeretik, mert rendkívül sokoldalú, nagyon változatos a kinézete, s millióféle eredmény születhet belőle. (X)

Ráadásul nem is tartozik a kifejezetten drága anyagok közé. Ha még nem próbáltad, ideje, hogy megtedd – ha viszont igen, adunk pár ötletet, hogy mire használhatnád még!

Mit készíts pamutvászonból?

pamutvászon textilek felhasználási lehetőségei nagyon sokrétűek: ruha és lakástextil, különféle dekorációk készülhetnek belőle. Néhány példa:

  • Könnyű nyári ruhát. Nyáron általában nem szeretjük azokat az anyagokat, amiket a többi évszakban előszeretettel viselünk. Egy testhezálló pamut jersey ruha nyáron kellemetlen érzés lehet, csak még jobban izzad benne az ember. Ilyenkor a könnyedebb, szellősebb pamutvászon jó választás – nem rugalmas ugyan, de ennek tudatában, a megfelelő szabásmintával szuper ruhák készülhetnek!
  • Ágyneműt. Ágyneműből egyértelműen a pamut a legjobb, kényelmes és remekül szellőzik. nem véletlen, hogy a legtöbb ágynemű 100% pamut összetételű. Ha látsz egy tetszetős mintát, és szívesen készítenél belőle ágyneműt, tedd meg bátran, a pamutvászon tökéletesen alkalmas erre a célra! Ha nagyon mintás az anyag, figyelj arra, hogy jól jöjjenek ki a minták!
  • Babafészket. Az elmúlt évek nagy slágere a babafészek: a pici újszülöttek kuckósabbnak érzik a nagy és tágas kiságynál, ezért sokszor nyugodtabban alszanak benne. A babafészkek különböző méretekben készíthetők el, állandó, biztos pontot jelenthetnek a picinek, bárhol is alszik éppen. Mivel a pamutvászon szín- és mintaválasztéka hatalmas, a variációk száma gyakorlatilag végtelen – könnyen egyedi igényekre szabható a babafészek.
  • Patchworkhöz tökéletes. A patchwork technika szerelmesei számára a pamutvászon a leggyakrabban használt anyag. A foltvarrás során kis darabokból varrnak különféle látványos mintákat, motívumokat. Ha szívesen kipróbálnád, mit tudsz magadból kihozni ezen a téren, a pamutvászon tökéletes választás kezdésnek: nem nyúlik, nem csúszik el, ezzel a legkönnyebb dolgozni, ha pontos illesztéseket szeretnél. 

Ha kedvet kaptál a pamutvászonhoz, a Bubulakovo oldalán széles választékot találhatsz belőle!

(Szponzorált tartalom)

A fotó forrása: Bubulakovo.hu
A fotó forrása: Bubulakovo.hu

 

Megosztás