Fiatalodik az autóbusz-állomány Somogy megyében

Október közepéig 3,4 milliárd forint értékben 55 darab új buszt vásárolt a Volánbusz,ezekből Somogyban 6 darabot helyeztek üzembe. Már az atádiak is utazhatnak az új buszokkal.

Az elmúlt hónapokban a Volánbusz járműfiatalítást végzett. Több ütemben október közepéig bezárólag 55 darab új, szóló Credobus Inovell 12 típusú autóbuszt helyeztek üzembe, ebből 6 darabot Somogy megyében. A korszerű járművekkel a Kaposvár, Nagykanizsa, Kadarkút, Böhönye, Nagyatád, Csurgó, Barcs és Marcali térségében találkozhatnak az utasok.

Az új buszok 73 fő egyidejű szállítására alkalmasak, fel vannak szerelve légkondícionálóval, kamerarendszerrel, az utasok számára USB-töltőpontokat is biztosítottak, amelyekről a mobiltelefonokat lehet tölteni utazás közben. Az új járművek elődeikhez képest sokkal hatékonyabbak, csaknem 15 százalékos üzemanyag-megtakarítással jár üzemeltetésük.

Dr. Pafféri Zoltán, a Volánbusz elnök-vezérigazgatója a sajtóközleményben úgy nyilatkozott: „az elővárosi közlekedés szolgáltatási színvonalának emelésével Somogy megye mintegy 300 ezer fős lakosságát segítik a városok elérésében. A kaposvári, nagyatádi és marcali telephelyen állomásozó 6 új autóbusz az érintett vonalakon évente csaknem 3 millió utas számára biztosít komfortosabb utazást. Az új Credobus-oknak köszönhetően a szóló buszállomány átlagéletkora 12 évre csökken a megyében.

2018 óta a Volánbusz összesen 48 darab új helyközi autóbuszt állított szolgálatba a térségben. Ezzel a teljes állomány 12,5 százaléka újult meg. Az országos tervek szerint a járműállomány-fejlesztésének eredményeként 2022. év végig a teljes autóbusz-állomány 40 százaléka megújul, a flotta átlagéletkora 8,28 évre csökkenhet.

Fotó: Volánbusz Zrt.
Fotó: Volánbusz Zrt.

 

Megosztás