Biztosan tudsz minden támogatásról, ami gyermeke(i)d után jár?

A Családi Mindentudó 2019 hasznos minden szülőken, aki tisztában szeretne lenni a gyermekneveléshez kapcsolódó anyagi támogatásokkal és lehetőségekkel, a gyermek születésétől egészen a taníttatásáig.

A gyermekvállalás csodálatos dolog, egyben nagy felelősség. A babakelengye beszerzésétől hosszú utat teszünk meg, mire gyermekünk kézbe veszi az első szakmáját/diplomáját és megkezdi saját, önálló életét…
Rajtunk szülőkön múlik, hogy ezen az úton érzelmi és anyagi biztonságot nyújtva, a lehető legtöbbet adjuk számára.

A „Családi Mindentudó” megírásával arra vállalkoztunk,  hogy bemutassuk neked a gyermekneveléshez kapcsolódó anyagi támogatásokat és lehetőségeket, méghozzá tágan értelmezve: a szüléstől a gyermekkel otthon töltött éveken át a munkába való visszatérésig, a gyermek ellátásával, taníttatásával, ápolásával kapcsolatos információktól a család lakhatását, utazását és pihenését segítő lehetőségekig.

Célunk az volt, hogy megtudd, mi mindenre lehetsz jogosult, és hol kaphatsz segítséget az ügyintézéshez. A könnyebb érthetőség kedvéért az információk nem teljes körűek, de minden támogatásnál útmutatást kapsz a további tájékozódáshoz.

A kiadványt az Imami Egyesület megbízásából szerkesztette Dr. Tariné Dr. Botta Ágnes jogász és Appel Viktória könyvelő, létrejöttét pedig a Nemzeti Együttműködési Alap, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő és a Miniszterelnökség támogatta.

Tarts velünk, legyél te is „Mindentudó”! Gellén Nóra elnök

A dokumentum letölthető itt.

Megosztás