Csaknem 100 ezer magyar dolgozik hivatalosan Ausztriában

Egy év alatt 7 százalékkal, több mint 6 ezerrel nőtt a számuk. A románoké, lengyeleké és törököké viszont visszaesett. A nyugati szomszédunknál dolgozó magyarok száma hat éve még feleennyi sem volt.

Egy hónap alatt 34 ezer fővel kevesebb személyt foglalkoztattak Ausztriában az év végén, ám a magyarok azon kevesek közé tartoznak, ahol több ezer fős bővülést regisztráltak. Egy év alatt több mint hatezerrel több magyar kapott munkát odakint – írja a Privátbankár. 

December végén 94 458 magyar állampolgár dolgozott hivatalosan Ausztriában az ottani társadalombiztosítási szövetség (Hauptverband) adatai szerint. Ez 6136 fővel több, mint egy évvel korábban. A rekord augusztusban volt: 97 133 fő, ám könnyen lehet, hogy januárban új csúcs következik.

Ausztriában nyáron és télen mindig jelentősen megnő az alkalmazottak száma. Az osztrákoknál megfigyelhető évi két idegenforgalmi szezon lehet ennek a fő oka. Egy év alatt is, egy hónap alatt is a magyarok száma nőtt legjobban a statisztikában említett országok között.

 

Megosztás