Végre ismét van közvilágítás a város határában

Régóta nem működtek azok az utcai lámpák, amelyek a Tescotól a Nagyatád határában lévő körforgalomig világítják meg az utat. Az önkormányzat sürgetésére most megjavították azokat.

Bő két éve állami beruházás keretében készült el a várost elkerülő útszakasz, vele együtt a lábodi út (Szabadság út) végén lévő körforgalom. Azzal együtt a közvilágítási hálózatot is kibővíttette a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. A munkálatokkal a budapesti SPIE Hungaria Kft-t bízta meg.

Azóta többször is meghibásodott a közvilágítás. Ám szerencsére ezek a munkák még garanciálisak.

Legutóbb is folyamatosan jeleztük a NIF Zrt-nek, hogy érvényesítse a garanciát. Ezt, ugye, csak a beruházó teheti meg. Mi sürgettük a hibák kijavítását – mondta Ormai István polgármester.

Egyébként éppen a közvilágítási hálózat bővítése és a gyalogjárda megépítése volt annak a feltétele, hogy a város határát jelző tábla és vele együtt a belterület határa kijjebb kerülhessen. Az útszakasz a közeli áruház forgalomvonzó hatása miatt is jelentős keresztmetszeti forgalommal bír, így a közvilágítási hálózat üzemképtelensége kiemelt baleseti kockázatot jelent, ami elfogadhatatlan.

A kivitelező végül a harmadik felszólításra a határidő lejárta előtt, a napokban megjavította a közvilágítást az érintett útszakaszon.

 

 

Megosztás