Dőzs kormánypropagandára és focira, kontra tömeges fagyhalál

Mintegy 100 milliárd forintot költhetett a kormány saját kommunikációjára öt év alatt. Átlagosan 3,3 millió forintot keresett havonta egy NB I.-es futballista. 95-en fagytak meg a télen Magyarországon – hazai hírek.

A mai országos hírek között ezt a hármat találtuk figyelemreméltónak. A Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda „kormányzati kommunikációra” elköltött milliárdjait a hvg számolta össze. Ennek keretében futott többek között az Állítsuk meg Brüsszelt kampány, a Stop Soros, vagy éppen a Ne hagyjuk, hogy Soros nevessen a végén nevezetű. Egyébként a propagandára költött összegek évről évre nőttek, és jórészt a jobboldali médiabirodalmat gazdagították.

Az UEFA 2018-as üzleti jelentéséből derült ki, hogy az európai futballklubok mennyit költöttek játékosfizetésekre. Ezekből gyűjtötte ki az Mfor.hu, milyen ütemben nőttek itthon a labdarúgók keresetei. Annyit elárulhatunk, hogy két éve a 21. legjobban fizetett bajnokságnak számított Európában az NB I.

95-re nőtt  a fagyhalál áldozatainak száma szeptember közepétől január közepéig hazánkban – számolt be róla a 24.hu. Az összesítés szerint a legtöbben (az áldozatok 60 százaléka) fűtetlen lakásukban, a többiek a kórházba szállításuk közben vagy  után (mintegy 20 százalék), illetve a szabad ég alatt (kb. 20 százalék) hűltek ki. A Magyar Szociális Fórum szerint az évek óta ismétlődő, tömeges fagyhalál arra utal, hogy hiányzik a politikai akarat egy olyan súlyos társadalmi probléma megoldására, amely a rendszerváltás óta több mint 8 ezer 500 ember életébe került.

 

 

 

 

Megosztás