Hamarosan kezdődik a 16-18 évesek oltása

Ezt az operatív törzs mai tájékoztatóján jelentették be. Ők a Pfizer vakcináját fogják kapni. Már AstraZeneca-oltásra is lehet időpontot foglalni. Holnaptól pedig újraindulnak az onkológiai szűrővizsgálatok.

Magyarországon a lakosság 38 százalékát oltották be. A regisztráltak közül 1,2 millióan vannak azok, akik még nem kaptak oltást – hangzott el a tájékoztatón.

Aki időpontot foglal magának az újonnan bevezetett online rendszer segítségével, életkorától függetlenül 1-2 napon belül hozzájuthat a vakcinához, mondta György István államtitkár. Már nemcsak a kínai, hanem az AstraZeneca vakcinájára is időpontot foglalni, egészítette ki.

Beszámolt arról is, hogy hamarosan kezdődik a 16-18 éves korosztály oltása, ők a Pfizer vakcináját fogják kapni. Továbbá most már azok is regisztrálhatnak, akik 3 hónapon belül voltak fertőzöttek. 

Müller Cecília országos tiszti főorvos szerint azok is kérhetnek oltást, akik várandósok vagy a közeljövőben szeretnének gyermeket. 

A tájékoztatón azt is jelezték: csütörtöktől újra elérhetőek lesznek a daganatos betegségekkel kapcsolatos szűrővizsgálatok.

Fotó: MTI
Fotó: MTI

 

Megosztás