Hátizsákok gyerekeknek – az 5 legjobb modell mese témával

Az óvodások hátizsákjainak kiválasztásakor a szülők azzal a dilemmával szembesülnek, hogyan tudják összeegyeztetni főként a kényelemre vonatkozó kritériumaikat gyermekeik elvárásaival… (x)

…akiket inkább a színek és a képek vezérelnek. A CCC mindkét fél megelégedésére olyan gyerekeknek szóló kollekciót állított össze, amelynek modelljei mesésen színesek, és minden rajzfilmbe szerelmes óvodást biztosan megörvendeztetnek, de mindemellett a szülői prioritásoknak is megfelelnek.

Fedezd fel a CCC hátizsák gyerekeknek portfólió teljes termékpalettáját, amely a te igényeidre szabottan készült, de itt és most garantáljuk, hogy óvodáskorú gyermeked igényeit is maximálisan kielégíti!

Milyen hátizsákot válasszunk egy óvodásnak?

A gyermek hátizsák kiválasztásakor érdemes odafigyelni a befogadóképességére. Az óvodásoknak szánt hátizsák esetében a kapacitásnak nagyjából 10 liternek kell lennie. A választás attól függ, hogy a gyerkőc milyen tárgyakat visz magával a hátizsákban. Túl nagy modellre nem érdemes voksolni, mert túl nehéz lesz neki – biztonságosabb néhány év után egy újra cserélni a hátizsákot. Egy másik fontos kiválasztási szempont a hátizsák súlya. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) irányelvei szerint egy bepakolt gyermek hátizsák súlya nem haladhatja meg a gyermek testtömegének 10 százalékát. Például, ha a súlya 15 kilogramm, akkor a hátizsák mindennel együtt maximum 1,5 kilót nyomhat. A túl nehéz táska tartáshibákat és gerincbántalmakat okoz, kényelmetlen a viselése, és jelentős erőfeszítésnek teszi ki a gyermeket. Figyelembe kell venni a hátizsák kialakítását is. A legjobb, ha merevített és megfelelően profilozott hátú modelleket választunk – az ilyen táskák megkönnyítik a helyes testtartást. Arra is ügyeljünk, hogy a merevítés ne legyen túl nehéz. A hátizsáknak optimálisan illeszkednie kell a gyermek alakjához. Nem nyúlhat túl a hát körvonalán, felső széle pedig maximum a vállvonalig érhet.

Ami még fontos, az a megerősített alsó rész, ez megvédi a hátizsák tartalmát a szennyeződésektől és a sérülésektől. A jó gyerek hátizsáknak optimálisan kialakított vállpántja is van – szélesnek, állíthatónak, kellemes tapintásúnak és megfelelően párnázottnak kell lennie, hogy megvédje a vállakat a horzsolásoktól. Nem szabad megfeledkezni a gyermek hátizsák funkcióiról sem. Több tágas rekesszel és cipzáras zsebekkel kell rendelkeznie, amelyekbe a gyerkőc különféle tárgyakat pakolhat. Hasznosak a külső oldalsó hálózsebek, amelyekbe egy üveg vizet vagy egyéb italt is tehetünk. Arra is érdemes odafigyelni, hogy a hátizsák védve van-e átnedvesedés ellen, és vannak-e benne fényvisszaverő elemek, amelyek sötétedés után növelik a gyermek láthatóságát az úton. Ne feledkezzünk meg a legfontosabb dologról: egy gyerek hátizsáknak tetszetősnek kell lennie ifjú tulajdonosa számára, hogy szívesen hordhassa. Érdemes a kedvenc színében vagy filmtémájában megtervezett modellt választani, például Minnie Mouse, Pókember, Jégvarázs, Mancs Őrjárat vagy Verdák hátizsák formájában. A futballklubok, például az FC Barcelona vagy a Real Madrid fiatal rajongói számára készült modellek szintén népszerűek. A hátizsák tematikus nyomatokat és mintákat tartalmazhat, és akár mackó vagy egy szeretett filmfigura formáját is felveheti.

Melyek a legnépszerűbb hátizsákok az óvodások számára?

Az óvodásoknak szánt hátizsákok általában színesek és szórakoztató kivitelűek. A legnépszerűbb témák a következők!

Mesefigurák: a népszerű mese- és gyerekfilmek szereplőivel díszített hátizsákok népszerűek. Az óvodásoknak szánt Jégvarázs hátizsák a lányok kedvelt választása, míg az óvodásoknak szánt Pókember hátizsák a kisfiúknak fog tetszeni.
Állatok: az állatos témájú hátizsákok szintén felkapottak az óvodások körében. Lehetnek például kutyusosak, cicások, nyulasok, pandásak vagy baglyosok. A hátizsákokon gyakran 3D fülek találhatók, amelyek további varázslatot és bájt kölcsönöznek.
Színes minták: az élénk színű és különböző mintázatú hátizsákok is kapósak. Ezek lehetnek csillagok, pontok, virágok, szívek vagy absztrakt geometriai minták. A színes és vidám minták felkeltik a gyerekek figyelmét.
Járművek: egy traktoros hátizsák biztosan tetszeni fog egy fiatal autórajongónak.
Sportok: sportos motívumokkal ellátott hátizsákok is kaphatók a sportrajongóknak. Ezek lehetnek a focihoz, kosárlabdához, autóversenyzéshez vagy a gyermekek más kedvenc sportágaihoz kapcsolódó minták.

Az óvodáskorú hátizsák kialakításának kiválasztása a gyermek érdeklődésétől és preferenciáitól függ. Fontos, hogy a hátizsák kényelmes, strapabíró és funkcionális legyen, ugyanakkor kellőképpen vonzó a gyermek számára, hogy örömmel és büszkén vigye az óvodába.

(Szponzorált tartalom.)

Megosztás