Hogyan készülj fel sportfogadásokra kezdőként?

Ha még csak most tervezünk belépni a sportfogadások lenyűgöző világába, akkor mindenképp érdemes pár apró, de annál hasznosabb dolgon átrágni magunkat. (X)

Ezek az apróságok, amik jelentős esélyt adhatnak számunkra, hogy ne üres kézzel távozzunk egy-egy játék után.

Ahány sportág, annyiféle nyerési mód

A sportfogadás kategóriáján belül számtalan sportág meccseit és versenyeit követhetjük nyomon. Megtehetjük tétjeinket teniszbajnokságokon vagy éppen küzdősportos mérkőzéseken. Aki viszont a klasszikus meccsek és lóversenyek izgalmas küzdelmét szeretné követni, az is megtalálhatja ezeket a sportágakat a különféle weboldalak fogadás kategóriájában. Amikor meg szeretnénk tenni életünk első fogadását, nem árt tehát, ha kiválasszuk, melyik az a sportág, amiben mi magunk jó eséllyel fogadhatunk.

A megfelelő sportfogadás kiválasztása – nem árt, ha ismerjük az adott sportágat

Sőt, az sem hátrány, ha az általunk kinézett sportághoz valamennyire értünk is. Ennek rendkívül sok előnye van a lehetséges nyertes fél kiválasztásakor. Egyrészt ha valamennyire ismerjük, netán már gyakoroltuk is az adott sportágat, könnyebben tudjuk értékelni a résztvevők leendő teljesítményét akár már az elején. Ez nagyon fontos szempont lehet. Például egy lóverseny esetében már az induló lovak fizikai állapotát felmérve is tudunk következtetéseket levonni. Ha értünk a lovakhoz, akkor felmérhetjük, hogy az épp versenyezni készülő állatok milyen állapotban vannak, és a zsokét már ránézésre is „csekkolhatjuk”, hogy mennyire felkészült.

Mielőtt fogadsz – olvass és vonj le következtetéseket

Viszont ne kizárólag csak a fogadás szabályait és szorzóit, illetve típusait tanulmányozd. Az induló versenyzők és csapatok múltját is érdemes végigböngészni. Egy versenyt általában hetekkel, sőt hónapokkal korábban meghirdetnek – a meccsekről nem is beszélve. Van idő kényelmesen átnézni a résztvevők múltját és múltbéli teljesítményét egyaránt. Ez nagyban segít, hogy láthassuk, kire érdemes megtenni tétjeinket. Aki jobban szeretne ebben belemélyedni a dologba, még a csapatok és versenyzők edzőjéről is olvashat. Az edzők ugyanis pszichikailag és edzésmódszereikkel is erősen hatnak a csapatra. Egy rossz edző feszültté teszi a játékosokat vagy versenyzőket. Ez pedig nagyobb az esélyt kínál a vereségre.

Tanuld meg kezelni az érzéseid és gondolataid

Hagyj teret a megérzéseidnek is! A megérzések a tudatalattinkból jönnek, semmi ezoterika. Viszont annál több pszichológia játszik szerepet bennük. Tulajdonképpen az agyunk már hamarabb fogja tudni, hogy ki az esélyes, mint mi magunk. Ha viszont ezt túlzott izgatottsággal, feszültséggel vagy a görcsös ragaszkodásunkkal elnyomjuk, például azért teszünk egy csapatra, mert szimpatikusabb a mezük színe, akkor nem fog tudni érvényesülni a helyes megérzésünk. Ezért amikor kiválasztjuk, hogy kire vagy melyik csapatra szeretnénk fogadni, mindenképp higgadtan döntsünk. Ne hagyjuk, hogy az idegesség vagy a hirtelen izgalom elhomályosítsa döntéseinket.

(Szponzorált tartalom)

 

Megosztás