Holnap Blue Monday – az év legszomorúbb napja

A kék hétfő 2020-ban január 20-ra esik. De miért is ilyen szomorú ez a nap, és hogyan védekezhetünk a téli letargia ellen?

Mi az a Blue Monday?

Az ünnepeknek vége, és vissza kell térnünk a normális kerékvágásba. Az időjárás még csak most kezd igazán borúsra fordulni, a karácsonykor felszedett kilók és felgyülemlett adósság árnyékként követnek, és nem elég, hogy vissza kellett mennünk a munkába, még az újévi fogadalmakkal is bukdácsolunk. Ezekhez hasonló tényezőkből áll az a (tudományosan megkérdőjelezhető) formula, amelyen a kék hétfő alapul.

Hogyan harcolhatunk a téli lehangoltság ellen?

A téli fáradtság, orvosi nevén a “szezonális érzelmi zavar”, persze, sokkal tovább terjed, mint egyetlen nap. Ezért jobb, ha pár tippet követve megelőzzük a téli levertség kialakulását. Egy kakaóval és jó könyvvel/filmmel akár élvezhetjük is a téli bezártságot, a friss levegőn való mozgás mégis javunkra lehet. Még jobb, ha ezt napfényben csináljuk, de ha erre nincs lehetőségünk, a jóga egy nagyon jó alternatíva, ami nemcsak a testre, de a lélekre is pozitív hatással lehet. Ezenkívül jó, ha a táplálkozásra és az öltözködési szokásokra is odafigyelünk.

Még több tippet a ShopAlike.hu oldalán találsz.

 

Megosztás