Japandi: élhető stílus pandémia idején

A japandi kifejezés hallatán még kevesen tudják, hogy egy új irányzatról beszélünk. Ez pedig pontosan a pandémia idején alakult ki. Nem stílusdiktátorok, hanem a szituáció hívta életre.

Éppen ezért egy praktikus, élhető és szerethető irányzatról van szó. A japandi ugyanis pontosan azt jelenti, hogy harmóniát teremtünk az otthonunkban a természetes és a modern között. Ha már nem mehetünk ki, behívjuk a természetet magunkhoz, és élhetőbbé tesszük otthonunkat.

Modern és természetes – kéz a kézben

A japandi stílusa a japán zen minimalizmus és a skandináv modern naturalizmus egy érdekes mixtúrájából alakult ki. Nappalik esetén világos földszínek, sok növény és növénymotívumok keverednek a diszkréten felbukkanó geometrikus formákkal. Ez a bútorok esetében is jellemző. Például a komódok tekintetében a naturális fa és a modern egyenes vonalak találkozása tökéletesen beleillik a japandi élhető és praktikus világába. A japandiban mindig a természetes dekorációk dominálnak. A szárított fűfélék és ágak különleges kontrasztot adnak a modern vázákkal.

Egyedi dizájnerdarabok és fenntarthatóság

Ebben a stílusban az a szép, hogy nem fosztja meg a „fényűzéstől” teljesen a helyiséget. A különleges dizájnerdarabok, például az egyedi dohányzóasztalok úgy tudnak tökéletes kombinációt alkotni benne a természetes minimalizmussal, mint ha mindig is így lett volna. Viszont itt a tárgyaknak más az értelmük. A japandira jellemző a fenntarthatóság, ezért minden bútordarab megbecsült benne. Nincs felesleges és kevés ideig használt darab. Ráadásul ez a nyugodt minimalizmus tökéletesen kiemeli azokat a feltűnőbb bútordarabokat, amelyek központi elemei nappalinak. Ezért a japandi tulajdonképpen diszkrét bájával támogatja a modern dizájndarabok értékét. Nem hagyja elveszni a különleges formákat, sokkal inkább kiemeli azokat. Akik szeretik a különleges modern darabokat, de szívügyük a természetközeliség is, azok nem fognak csalódni, ha emellett a stílus mellett teszik le a voksuk.

(Szponzorált tartalom)

A fotó forrása: Followtheflow / Shutterstock.com
A fotó forrása: Followtheflow / Shutterstock.com

Megosztás