Jövő héten még biztosan marad a kánikula

Egész hétre 35°C körüli hőmérsékletet jósol az Időkép. Az országos tisztifőorvos vasárnap éjfélig meghosszabbította a hőségriasztást, ami hazánk egész területére érvényes. A héten egyre több zápor, zivatar alakulhat ki.

Azok, akik most indulnak nyaralni, örülhetnek. A jövő héten továbbra is marad a 35°C körüli hőmérséklet, lehűlés nem várható. Aki hazánkban, és aki Európa más részein tervezi a nyaralást egyaránt jól járhat, meglehet, nagyobb óvatosságra is van szüksége ebben az időszakban. Kontinensünkön ugyanis már napok óta mindenhol kánikula tombol – írja a HáziPatika. Sorra dőlnek meg a melegrekordok Európa-szerte. Sok helyütt már a reggeli órákban 30°C van. Spanyolországban és Portugáliában még a 45°C-os hőségre is felkészültek. Még Németországban is csaknem 40°C-ot mértek a héten – ami az ottani hőmérők által elég ritkán mutatott érték.

Az Időkép jelenlegi előrejelzése szerint Nagyatád térségében hétfőn várható hidegfront. Ekkor egy viharokkal érkező hűvösebb légáramlatnak köszönhetően 32°C-ig kúszhat vissza a hőmérő higanyszála. Némi felfrissülést így talán biztosít egy-két napra a front, ám szerdától ismét 35°C körüli hőségre kell számítanunk.

Nagyobb lehűlés csak egy hét múlva várható. Jövő szombaton már 30°C alá is süllyedhet a hőmérséklet, ám a nyárias időjárás előreláthatóan ezután is megmarad majd. Addig azonban még számtalan változás állhat be időjárásunkban…

 

Megosztás